ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Σύσκεψη για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μάνδρας

Συνάντηση – σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου 2016 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέμα της σύσκεψης ήταν η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων στο Δήμο και με βάση αυτό, η καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ. Ελένη Ρουμελιώτη – Παπακωνσταντίνου και κ. Περικλής Ρόκας, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Ευστάθιος Ραγκούσης, προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Δήμου, ο Γιατρός Εργασίας κ. Ευθύμιος Θανασιάς, ενώ από την πλευρά της Proex ΕΥΠΠ (Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης) οι κ.κ. Γ. Ψαθάς και Φ. Στολίκας.
Στην συνάντηση παρουσιάστηκε η μέχρι σήμερα πορεία της συνεργασίας σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας ενώ σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα. Ειδικότερα αποφασίστηκε η οργάνωση και πραγματοποίηση Εκπαίδευσης Συγκομιδής Απορριμμάτων και των κινδύνων που προκύπτουν. Η εκπαίδευση θα γίνει τον Ιούνιο και προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέλευση των εργαζομένων όλων των κοινοτήτων επιλέχθηκαν οι πόλεις των Βιλίων (ώστε να έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι στα Βίλια και στις Ερυθρές) και η Μάνδρα (που έχει πολυπληθέστερες υπηρεσίες).
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρωτοβουλία για την σύσταση ομάδας Πρώτων Βοηθειών και η αντίστοιχη εκπαίδευση των συμμετεχόντων.

Επίσης ο Δήμος θα προχωρήσει στον εμβολιασμό των εργαζομένων για την προστασία τους από τέτανο και ηπατίτιδα ενώ θα συνεχιστεί η συνταγογράφηση από το Γιατρό Εργασίας παράλληλα με τη συνέχιση των ιατρικών ιστορικών φακέλων των εργαζομένων και της αντίστοιχης καταλληλότητας.
Για την αποτελεσματικότερη διασφάλιση και πρόληψη ατυχημάτων οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διαδικασία καταγραφής και συντήρησης όλων των οχημάτων του Δήμου, ενώ θα προχωρήσουν και στην κατάρτιση μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου.

Τέλος, αποφασίστηκε να διοργανωθεί Ημερίδα ευαισθητοποίησης όλων των εργαζομένων και των φορέων του Δήμου με θέμα: «Υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία με τη συμμετοχή όλων».
«Ένας σύγχρονος Δήμος οφείλει όχι μόνο να παρέχει τις υπηρεσίες του στους δημότες αλλά να φροντίζει και για την ασφάλεια των εργαζομένων του» τόνισε η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη με αφορμή την συγκεκριμένη συνάντηση.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ