ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη σήμερα για το θέμα του διαλυτηρίου Σάββα ΕΠΕ στην αντιπεριφέρεια

savvasdialitirioΞανά στην επιφάνεια έρχονται δραστηριότητες που εξελίσσονται στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνος, η εικόνα του οποίου δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Ερχόμαστε τώρα στο ζήτημα που σχετίζεται με την παρουσία διαλυτηρίου με την επωνυμία ‘’ΣΑΒΒΑΣ’’ στην περιοχή Βλύχα της Ελευσίνας.

Η εταιρεία εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί, πριν από λίγο διάστημα όμως άλλαξε ιδιοκτήτες με την ονομασία ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΖΚΣ.

Η αντιπεριφερειάρχης κα Δούρου, από τις πρώτες κινήσεις που έκανε ήταν να αναστείλει στα τέλη περίπου του 2014 την άδεια λειτουργίας , διότι δεν υπήρχε παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού.

Όπως είχαμε αναφέρει τότε στο δημοσίευμά μας, η ανάκληση της χρήσης του αιγιαλού είχε γίνει από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, διότι υπήρχε οφειλή.

Η νέα εταιρεία αφού πλήρωσε τα οφειλόμενα προς τον Οργανισμό πήρε την άδεια χρήσης από τον ΟΛΕ  χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Οργανισμός έδωσε άδεια λειτουργίας στην εταιρεία.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκια της Περιφέρειας έχουν επισκεφθεί τους χώρους της εταιρείας και έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για αδειοδότηση της εταιρείας.

Σημειώνουμε εδώ πως σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΖΚΣ  – όπως και τα ναυπηγεία Ελευσίνας – ενδιαφέρονται για τα 32 ναυάγια στον Κόλπο της Ελευσίνας, βάζοντας ένα τέλος στην εικόνα εγκατάλειψης που υπάρχει στην παραλιακή ζώνη.

Τονίζεται  ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια και αναμένονται εξελίξεις, ενώ ο δήμος Ελευσίνας θα πραγματοποιήσει πορεία το Σάββατο μπροστά στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου) .

Ανακοίνωση του Δήμου

‘’Την κατηγορηματική του αντίθεση εκφράζει ο Δήμος για ενδεχόμενη επαναλειτουργία του διαλυτηρίου «ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ Ε.Π.Ε.»  και ζητεί με έγγραφό του από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) να ανακαλέσει την απόφασή του για παραχώρηση χρήσης χερσαίας ζώνης του λιμένα Ελευσίνας στην εταιρεία «ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ», έμπροσθεν της ιδιοκτησίας της συγκεκριμένης εταιρείας.

Η δραστηριότητα της ανωτέρω εταιρείας στον συγκεκριμένο χώρο είναι ασύμβατη προς το υπό έγκριση τροποποίησης γενικό πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής, στο οποίο η χερσαία ζώνη της υπόψη περιοχής χαρακτηρίζεται ζώνη πρασίνου.

Ο Δήμος απέστειλε επίσης σχετικά έγγραφα (εκτός από αυτό προς τον Ο.Λ.Ε.)  προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Θ. Δρίτσα, από τον οποίο ζητάει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου για να του εκθέσει τα ζητήματα τα σχετικά με το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας και προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευ

σίνας για έλεγχο νομιμότητας εργασιών, που γίνονται στην χερσαία ζώνη έμπροσθεν της ιδιοκτησίας της «ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ». Επίσης με έγγραφό του προς την Διεύθυνση Βιομηχανίας , Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Αττικής ζητεί να μην αρθεί η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του διαλυτηρίου «ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ Ε.Π.Ε.».

Το έγγραφο κοινοποιείται προς την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής κ. Ιωάννη Βασιλείου.

Συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΛΕ το Σάββατο 21/2

Ο Δήμος Ελευσίνας και οι φορείς της πόλης σας καλούν το Σάββατο 21/2 στις 11:00 το πρωί σε συγκέντρωση, μπροστά στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ), για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην επαναλειτουργία του διαλυτηρίου “ΣΑΒΒΑΣ” στη θέση Βλύχα.  Θα ακολουθήσει πορεία προς το διαλυτήριο.’’

Κλείνοντας, ζητάμε από εκείνους που παίρνουν τις αποφάσει να σκύψουν υπεύθυνα στο πρόβλημα της παράκτιας ζώνης και του παραλιακού μετώπου λαμβάνοντας υπόψιν πως η Ελευσίνα αποτελεί παραλιακή πόλη.

Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ