ΚΟΙΝΩΝΙΑΕΛΛΑΔΑ

Τέρμα οι γκαζιάρηδες, έρχεται ο… κόφτης

Με απώτερο στόχο τη δραστική μείωση των θανάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους, η αρμόδια Επιτροπή θα ζητήσει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να υιοθετήσουν πακέτο συστημάτων ασφαλείας που θα εντοπίζει, μεταξύ άλλων, και τους γκαζιάρηδες οδηγούς.

Ο ηλεκτρονικός κόφτης (Intelligent Speed Assistance – Ευφυής Υποβοήθηση Ταχύτητας) που θα περιορίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας που θα εντοπίζουν αν ο οδηγός είναι σε κατάσταση υπνηλίας, κόπωσης ή και αφηρημένος, αλλά και κάμερες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που θα «βλέπουν» τους οδηγούς όταν κάνουν επικίνδυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου αποτελούν το πρώτο πακέτο των συστημάτων ασφαλείας που θα απαιτήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών να συμπεριλάβουν υποχρεωτικά οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στα νέα τους μοντέλα (μικρά, SUV, πολυτελή) από το 2022. Εκτιμάται ότι αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων, τότε είναι πολύ πιθανόν να μειώσει τους θανάτους στους ευρωπαϊκούς δρόμους κατά 20%! Οπως αναφέρουν, το νέο πακέτο μέτρων αναμένεται να αποτρέψει περισσότερους από 25.000 θανάτους μεταξύ 2022 και 2037, αλλά, όπως τονίζουν, αυτό μπορεί να επιτευχθεί  μόνο εάν υιοθετηθεί στο σύνολό του. Σύμφωνα με  το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, η υιοθέτηση του ηλεκτρονικού κόφτη ταχύτητας σε κάθε νέο όχημα στον βασικό εξοπλισμό θα μπορούσε να αποτρέψει το ένα πέμπτο των θανάτων από τροχαίες συγκρούσεις.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ