ΥΓΕΙΑ

Τα βιταμινούχα σκευασμάτα δεν είναι «καραμέλες»

Οι βιταμίνες είναι ωφέλιμες και η πρόσληψή τους με την κατανάλωση τροφίμων συσχετίζεται με τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου. Τα βιταμινούχα σκευάσματα όμως, που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν είναι «καραμέλες» που μπορούμε να τις παίρνουμε όποτε θέλουμε, γιατί μπορεί να αποβούν επικίνδυνα τόσο για την καρδιαγγειακή όσο και για τη γενική υγεία. Γι αυτό θα πρέπει να λαμβάνονται μόνο αν το συστήσει γιατρός. Τα παραπάνω επισήμανθηκαν στη διάρκεια του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος από την εξειδικευμένη στην διατροφική ιατρική , γιατρό Ιωάννα Αρσενοπούλου.

«Η πρόσληψη τροφών πλούσιων σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά είναι σίγουρα και πέρα από κάθε αμφιβολία ωφέλιμη, όμως η μακροχρόνια λήψη βιταμινούχων σκευασμάτων δεν έχει αποδεδειγμένο μέχρι σήμερα όφελος στον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται μια καλή αξιολόγηση της διατροφικής λήψης βιταμινών από ειδικό, καθώς και εκτίμηση των επιπέδων των βιταμινών του στον ορό, ώστε σε περίπτωση ανεπάρκειας, να αποφασισθεί αν θα δοθεί συμπλήρωμα με βιταμίνες, με ποιές ακριβώς και για πόσον καιρό. Η αυτοσχέδια, μακροχρόνια και ανεξέλεγκτη ως προς την δοσολογία λήψη βιταμινούχων σκευασμάτων θα πρέπει να αποφεύγεται, διότι μπορεί να είναι επικίνδυνη για την καρδιαγγειακή και για τη συνολική υγεία μας» επισήμανε η κ.Αρσενοπούλου, σε διάλεξή της με θέμα «Βιταμίνες και καρδιαγγειακή νόσος».

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ