ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΓΟΥΛΑΜΑΝΔΡΑΤΟΠΙΚΑ

Τα εγκαίνια της σύγχρονης Λεωφόρου ΝΑΤΟ

Ένα απαραίτητο έργο υποδομής για τη Δυτική Αττική, η Λεωφόρος ΝΑΤΟ, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε σήμερα 5/3 από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και την Αντιπριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, παρουσία των Δημάρχων Ασπροπύργου Νίκου Μελετίου, Μεγαρέων Ιωάννη Μαρινάκη, Μάνδρας-Ειδυλλίας Γεώργιο Δρίκο, Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θανάση Σπονδυλίδη, των Περιφερειακών Συμβούλων Άγγελου Λιόση και Γιάννη Ηλία, καθώς και διάφορων κοινωνικών φορέων και πολλών κατοίκων. Με το σύνολο των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν, η Λεωφόρος ΝΑΤΟ απέκτησε επιτέλους σύγχρονες προδιαγραφές, αφού ουσιαστικά ανακατασκευάστηκε, προκειμένου σήμερα να έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας αστικής ευρωπαϊκής λεωφόρου. Συγκεκριμένα, κατασκευάσθηκαν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ώστε να συνδέεται ο Ασπρόπυργος τόσο με το Θριάσιο όσο και με τη Μαγούλα -Μάνδρα, καθώς και λωρίδα εκτάκτου ανάγκης, διαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια και εγκαταστάθηκε ηλεκτροφωτισμός και σήμανση με ρυθμιστικές και πληροφοριακές πινακίδες.

[quote style=’1′ cite=”]Γιάννης Σγουρός: «Παραδίδουμε ένα σπουδαίο έργο, που λύνει μεγάλα προβλήματα»[/quote]

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Παραδίδουμε σήμερα ένα σπουδαίο έργο. Σπουδαίο, όχι γιατί ανήκει στα μεγάλα έργα της Περιφέρειας, αλλά γιατί λύνει μεγά- λα προβλήματα. Δεν θεωρείται βέβαια μικρό, καθώς έχει προϋπολογισμό 4,7 εκατομμύρια ευρώ και συμβατικό αντικείμενο 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο δρόμος αυτός, έχει μια ιδιαίτερη αξία, διότι θα χρησιμοποιηθεί κυρίως από βαριά και μεγάλα οχήμ ατα, που κατευθύνονται, από και προς τη βιομηχανι- κή ζώνη. Εμείς δουλεύουμε για τους πολίτες και δεν τους δουλεύουμε. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά καθημερινά και βλέπουμε πως υπάρχουν κάποιοι που μας κατηγορούν γιατί έχουμε αποθεματικό, γιατί έχουμε κάνει σωστή διαχείριση και σε αντίθεση με άλλους που ξοδεύουν χρήματα σε εορταστικές εκδηλώσεις, το αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής είναι κωδικοποιημένο όλο σε έργα. Προορίζεται αποκλειστικά για τους πολίτες και την κοι- νωνία. Προορίζεται για την καταπολέμηση της ανεργίας. Η φιλοσοφία μου είναι πως πρέπει με 100 ευρώ να κάνεις δουλειά για 1000 και όχι το αντίστροφο».

[quote style=’1′ cite=”]Σταυρούλα Δήμου : « Η λεωφόρος ΝΑΤΟ μετατράπηκε σε μία σύγχρονη λεωφόρο, με πολλά οφέλη για την τοπική κοινωνία»[/quote]

Από τη μεριά της, η κα Σταυρούλα Δήμου υπογράμμισε ότι τα οφέλη για τη Δυτική Αττική με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, είναι πάρα πολλά και συνέχισε λέγο- ντας πως η «Λεωφόρος του θανάτου» όπως αποκαλούσαν τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ παλιά, μετατράπηκε σε μία σύγχρονη Λεωφόρο, πιο πλατειά, με νησίδες και φανάρια και τελει- ώνοντας, επεσήμανε πως προτεραιότητα της Περιφέρει- ας Αττικής είναι ο συνάνθρωπος, ο οποίος πρέπει να ζει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

[quote style=’1′ cite=”]Νικόλαος Μελετίου : ” Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τους δεκάδες ανθρώπους που άφησαν την τελευταία τους πνοή ίσως στην χειρότερη καρμανιόλα της Αττικής”[/quote]

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Ν. Μελετίου τόνισε χαρα- κτηριστικά “Η σημερινή ημέρα δεν καταγράφεται μόνο ως ένα ένα αίσιο τέλος σε ένα τεράστιο πρόβλημα αλλά είναι και μια ημέρα μνήμη για τους δεκάδες ανθρώπους που άφησαν την τελευταία τους πνοή ίσως στην χειρότερη καρμανιόλα της Αττικής. Παράλληλα, σηματοδοτεί μια απλή αλήθεια: όπου δεν μπορεί η κεντρική εξουσία, εκεί θαυματουργεί η αυτοδιοίκηση. Επίσης, ο κ. Μελετίου τόνισε : “Σήμερα εγκαινιάζεται ένα έργο που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ένα σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας, καθώς ξεκίνησε από το 1995, ενώ μόλις το 2007 κατάφερε να σωθεί το έργο μετά από οχλήσεις και πιέσεις που ανάγκασαν τον τότε υπουργό να εγκρίνει τη χρηματοδότησή του. Παράλληλα, απευθυνόμενος στον κ. Σγουρό επεσήμανε “ Οφείλω να αναγνωρίσω δημόσια ότι είστε ο περιφερει- άρχης που κατανόησε την αναγκαιότητα να αντιμετωπι- σθούν επειγόντως μεγάλα προβλήματα του τόπου μας.” Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφερόμενος στην κ. Δήμου είπε ότι οποιαδήποτε δυσκολία παρουσιάσθηκε αντιμετωπίσθηκε άμεσα από την Αντιπεριφερειάρχη, αποδεικνύοντας το υψηλό και αρμονικό επίπεδο συνεργασίας του Α΄ και Β΄ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ