ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

«Τα κρίσιμα εθνικά θέματα και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» απόψε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ασπροπύργου

Διάλεξη θα δώσει ο Δρ. Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, MCs Διοικητικού Δικαίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κ. Γιώργος Κώτσηρας*

Η διάλεξη που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον θα λάβει χώρα σήμερα (16-4) στις 20:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου (¨Δημήτριος Καλλιέρης¨), με θέμα: «Τα κρίσιμα εθνικά θέματα και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης»


«Τα κρίσιμα εθνικά θέματα και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» απόψε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ασπροπύργου* Ο Γιώργος Κώτσηρας, είναι Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε, το 1984, στην Αθήνα, με καταγωγή από την Αρκαδία. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Ζωγράφου, το 2002, και εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε τέσσερα χρόνια αργότερα. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων: Στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Διοικητικό Δίκαιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Droit administratif et Collectivités Territoriales) από το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III “Paul Cézanne” της Γαλλίας. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Δικαίου («Ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων») και απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών με βαθμό «Άριστα». Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή μελετών, σχετικών με το ευρωπαϊκό δίκαιο, με τελευταία τη συμμετοχή του στη συγγραφή της κατ´ άρθρον ερμηνείας της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Ασκεί δικηγορία από το 2008 και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, με ειδίκευση στο διοικητικό, εμπορικό και ευρωπαϊκό δίκαιο. Έχει διατελέσει νομικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σε θέματα Διοικητικού Δικαίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από το 2010 μέχρι και σήμερα έχει εκλεγεί, δύο φορές, στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ), έχοντας διατελέσει μέλος Δ.Σ, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος. Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και το 2001 υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στην αντισφαίριση (2ος νικητής Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2001 στην κατηγορία διπλών). Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ