ΤΟΠΙΚΑ

Τεράστιες διαστάσεις έχει προσλάβει η ανθρωπιστική κρίση στη Δυτική Αττική

synantisi dimarxonΣυντονισμός- συνεργασία για «τα μικρά και τα μεγάλα» προβλήματα της περιοχής ήταν το βασικό συμπέρασμα της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Βασιλείου με τους πέντε δημάρχους της Δυτικής Αττικής .

Αναλυτικότερα, οι αιρετοί κατέληξαν στην προώθηση της συνεργασίας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των καθημερινών ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.Οι πέντε δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας, Νικόλαος Μελετίου, Γεώργιος Τσουκαλάς, Γεώργιος Δρίκος, Γρηγόριος Σταμούλης και Χρήστος Παππούς αποφάσισαν πως θα πρέπει να συντονίσουν τις δράσεις τους , ενώ συμπορευόμενος στο ίδιο κλίμα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Βασιλείου , ανοίγοντας τη συζήτηση έθεσε το πλαίσιο της δημιουργικής συνεργασίας πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και ανέπτυξε τις θέσεις της «Δύναμης Ζωής» για το συγκεκριμένο θέμα. Ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα για την καθημερινή αναγκαιότητα συντονισμού δράσεων και συνένωσης δυνάμεων , τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Ανθρωπιστική κρίση, αποχέτευση και διαχείριση των απορριμμάτων τα μεγάλα ‘’αγκάθια’’ Κυρίαρχη θέση στην κατεύθυνση της συντονισμένης δράσης αναδείχτηκαν από τη συζήτηση πως έχουν η αποχέτευση , η διαχείριση των απορριμμάτων και φυσικά η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης , που στη Δυτική Αττική έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις.

Η συζήτηση που ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, ολοκληρώθηκε με βασικά στοιχεία τη σύμπνοια απόψεων όλων των συμμετεχόντων και την θετική αντιμετώπιση όλων των δημάρχων για την πρόταση της «Δύναμης Ζωής» για τη διαχείριση των απορριμμάτων , που κατέθεσε με την επιστολή της η Ρένα Δούρου. Όλοι οι δήμαρχοι έδειξαν ενδιαφέρον και εκφράστηκαν θετικά επί της αρχής , επισημαίνοντας τη σοβαρότητα του θέματος ιδιαίτερα για τη Δυτική Αττική και την αναγκαιότητα ακόμα αναλυτικότερης συζήτησης για κάθε φάση και λεπτομέρεια του συγκεκριμένου σχεδίου. Μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης συνάντησης τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης , όσο και όλοι οι Δήμαρχοι διατύπωσαν την πεποίθηση για τη χρησιμότητα καθιέρωσης παρόμοιων συναντήσεων .

Στη φωτό όλοι πλην του κ. Γιώργου Τσουκαλά, που χρειάστηκε να αποχωρήσει λίγο νωρίτερα λόγω υποχρεώσεων

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ