ΤΟΠΙΚΑ

Τετραπλάσιους… δημοτικούς υπαλλήλους διαθέτει ο δήμος Φυλής

Στο οξύ πρόβλημα με τη μισθοδοσία των εργαζομένων στο Δήμο Φυλής αναφέρθηκε εχθές σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, υπογραμμίζοντας το υπεράριθμο ποσοστό των δημοτικών υπαλλήλων στον εν λόγω δήμο . Ο κ. Ντινόπουλος κατήγγειλε ότι ετησίως 40 εκατ. ευρώ πηγαίνουν μόνο στη μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου Φυλής, και όχι στις υποδομές της πόλης (πάνω από 300 εκατ. ευρώ από το 2007) , που επιβαρύνουν τους Αθηναίους μέσω των δημοτικών τελών ως ανταποδοτικά οφέλη για τον ΧΥΤΑ . Σύμφωνα με τον κ. Ντινόπουλο, ο δήμος Φυλής διαθέτει σήμερα, βάσει πρόσφατου σχετικού εγγράφου το οποίο επικαλέστηκε, τετραπλάσιους… δημοτικούς υπαλλήλους (1.322) συγκριτικά με το δήμο Χαϊδαρίου με ανάλογο πληθυσμό (309).

«Καμία απόλυση, μέσω διαδημοτικής κινητικότητας»

Νέες διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στους Δήμους, μέσω της εθελοντικής έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος . Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε «δεν υπάρχει για δήθεν απολύσεις από το Δημόσιο και τους Δήμους από Πολιτικές και Συνδικαλιστικές Παρατάξεις». Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος του προγράμματος εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας είναι ο εξορθολογισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δήμων.

«Πρώτα είναι οι ανάγκες των δημοτών και μετά των δημοτικών υπαλλήλων»

«Πρώτα είναι οι ανάγκες των δημοτών και μετά των δημοτικών υπαλλήλων. Αυτό είναι καθήκον, τόσο δικό μας, όσο και των Δημάρχων» είπε. Αναφορικά με το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών ο κ. Ντινόπουλος ξεκαθάρισε ότι όλο το έκτακτο προσωπικό που έχει προσληφθεί θα είναι στη θέση του. Τέλος για τις 600 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ που αναμένονται θα αφορούν υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ