ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Τετ-α-τετ Πατούλη – Μελετίου για το Επιχειρηματικό Πάρκο Ασπροπύργου

Η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην κατασκευή των οδικών έργων που προβλέπει ο σχεδιασμός του Επιχειρηματικού Πάρκου Ασπροπύργου, συζητήθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με τον δήμαρχο Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλο, το διευθύνοντα σύμβουλο της «ΒΙΠΑΝΟΤ  Ασπροπύργου ΑΕ» Π. Μπήτρο και στελέχη του φορέα και της Περιφέρειας.

Πρόκειται για ένα «εμβληματικό έργο» το οποίο συζητείται εδώ και 25 χρόνια, όπως επισήμαναν οι συμμετέχοντες, καθώς θα αναπτυχθεί σε έκταση 2.061,82 στρεμμάτων. Στον χώρο του πάρκου μπορούν να εγκατασταθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας, αποθήκες και συγκροτήματα αποθηκών οι οποίες δεν αποτελούν τμήματα των βιομηχανικών – βιοτεχνικών εγκαταστάσεων κ.ά..

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να συνεργαστούν με τους τον δήμο Ασπροπύργου και τα στελέχη της ΒΙΠΑΝΟΤ ώστε να προσδιοριστούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα εκπόνησης μελετών και δημοπράτησης του έργου. Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει έργα και υποδομές όπως η ΒΙΠΑΝΟΤ Ασπροπύργου, καθώς συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αναπτυξιακών δράσεων. «Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που έχουμε στη διάθεσή μας, δρομολογούμε δράσεις που ενισχύουν την υπάρχουσα επιχειρηματικότητα και δίνουν κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες», ανέφερε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση του πάρκου μπορεί να αποτελέσει πιλοτικό οδηγό για την ανάπτυξη αντίστοιχων πάρκων και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ