ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεκπαίδευση: Υπερφόρτωση του συστήματος, σε εξέλιξη προσπάθειες επίλυσης

Αναφορές για προβλήματα έγιναν και τη δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας, με αρκετούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να βρίσκουν εμπόδια στη σύνδεσή τους στο σύστημα.

Χθες, στην «πρεμιέρα» της τηλεκπαίδευσης το πρόβλημα προέκυψε από τεχνικό ζήτημα της Cisco το οποίο αφορούσε γενικότερα την Ευρώπη. Ωστόσο παρότι πλέον το σύστημα Webex της Cisco λειτουργεί κανονικά, σήμερα παρατηρούνται προβλήματα στο Πανελλαδικό Σχολικό Δίκτυο λόγω υπερφόρτωσης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τις περισσότερες δυσκολίες αντιμετώπισαν εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσπάθησαν να συνδεθούν από σχολικές μονάδες.

Νέες οδηγίες για την τηλεκπαίδευση
Μάλιστα νωρίτερα σήμερα το πρωί η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης επεσήμανε πως έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο (Webex) της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα».

«Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα».

«Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς σε όλος τον κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα για την τηλεκπαίδευση σε γυμνάσια και λύκεια
Σε αντίθεση με το lockdown του Μαρτίου -που η τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με επαναλήψεις-, αυτή τη φορά οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας καλούνται να προχωρήσουν κανονικά την ύλη. Η έναρξη των μαθημάτων μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει οριστεί στις 8:00 για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια και κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 40 λεπτά.

Έτσι, το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10. Συγκεκριμένα:

Ωράριο ΓΕΛ-ΕΠΑΛ για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

1η ώρα 8:00 – 8:40
2η ώρα 8:50 – 9:30
3η ώρα 9:40 – 10:20
4η ώρα 10:30 – 11:10
5η ώρα 11:20 – 12:00
6η ώρα 12:10 – 12:50
7η ώρα 13:00 – 13:40

Ωράριο γυμνασίων για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

1η ώρα 8:30 – 9:10
2η ώρα 9:20 – 10:00
3η ώρα 10:10 – 10:50
4η ώρα 11:00 – 11:40
5η ώρα 11:50 – 12:30
6η ώρα 12:40 – 13:20
7η ώρα 13:30 – 14:10

Απουσίες για όσους δεν συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση
Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης. Ωστόσο τόσο χθες, όσο και σήμερα λόγω των τεχνικών προβλημάτων οι απουσίες δεν θα καταγραφούν.

Η τηλεκπαίδευση για τα γυμνάσια και τα λύκεια θα γίνεται τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ημερομηνία που λήγει το καθεστώς του lockdown.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ