ΤΟΠΙΚΑ

Την άμεση ανέγερση του 9ου, 18ου, 19ου και 21ου Δημοτικών διεκδικεί η Ένωση Γονέων Αχαρνών

Την άμεση ανέγερση του 9ου, 18ου, 19ου και 21ου Δημοτικών διεκδικεί η Ένωση Γονέων ΑχαρνώνΤην προηγούμενη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Γονέων, συνάντηση με τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Κασσαβό Ιωάννη, τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, κ.κ. Δέδε Ιωάννη, Μπούρα Αθανάσιο, Μαρτίνου Γεωργία, Οικονόμου Βασίλη, με τον Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Δαμάσκο Χάρη, , τον Γενικό Γραμματέα κ. Κατσιγιάννη Αθανάσιο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Τοπαλίδη Ευστάθιο και τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Καρυδάκη Κωνσταντίνο. Επίσης ήταν παρών και ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Κίνησης Αχαρνών κ. Ροδάκης Γεώργιος.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μέλη των Συλλόγων των υπό ανέγερση σχολείων.
Το θέμα της συνάντησης αφορούσε την άμεση ανέγερση των παρακάτω σχολείων τα οποία αντιμετωπίζουν χρόνια σοβαρά κτιριακά προβλήματα και δεν καθίστανται σύγχρονα, υγιεινά, άνετα και ασφαλή για τα παιδιά:

1. 9ο Δημοτικό ( περιοχή Αγίας Άννας)
2. 18ο Δημοτικό (περιοχή Άγιου Πέτρου)
3. 19ο Δημοτικό (περιοχή Πανοράματος)
4. 21ο Δημοτικό (περιοχή Μπόσκιζας)

Η πρόεδρος κ. Γιώτα Γιαννάκου και ο συντονιστής της Ομάδας Σχολείων της Ένωσης Γονέων κ. Βασίλης Αλεξόπουλος ενημέρωσαν τόσο για τα σοβαρότατα χρόνια κτιριακά προβλήματα όσο και για τις ενέργειες που επί σειρά ετών έχουν γίνει για το καθένα χωριστά , χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Το 19ο και το 21ο Δημοτικά Σχολεία στεγάζονται σε κοντέινερ, το 18ο Δημοτικό σε λυόμενα βαρέως τύπου και το 9ο Δημοτικό σε τρία ανεξάρτητα παλιά κτίρια, με τεράστια προβλήματα, τα οποία είναι κτισμένα σε δύο επίπεδα. Σίγουρα οι κτιριακές υποδομές των σχολείων αυτών δεν τα καθιστούν ασφαλή και υγιεινά και οι συνθήκες διαβίωσης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, δεν είναι αυτές που αρμόζουν και που δικαιούνται τα παιδιά που φοιτούν σε δημόσιο σχολείο.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αχαρνών θεωρώντας ότι η λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης χρειάζεται πέρα από την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και πολιτική βούληση, πήρε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση αυτή ώστε να ενημερώσει και να κοινοποιήσει το πρόβλημα ζητώντας από τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, τους Περιφερικούς Συμβούλους, τους εκπροσώπους του Δήμου να αναδείξουν το θέμα, να κινηθούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και να πιέσουν το Υπουργείο Υποδομών και την ΚΤΥΠ ΑΕ για μια οριστική λύση η οποία δεν είναι άλλη από την ανέγερση των σχολείων αυτών.
Ο κ. Κασσαβός διαβεβαίωσε την στήριξη του επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου όπου αυτό απαιτείται. Ο κ. Κατσιγιάννης αναφέρθηκε στην δέσμευση της ΚΤΥΠ ΑΕ πριν τις εκλογές για δημοπράτηση του 19ου Δημοτικού εντός του πρώτου εξάμηνου του 2015 και του 9ου – 18ου Δημοτικών εντός του δεύτερου εξάμηνου του 2015. Έθεσε υπόψη των παρευρισκομένων όλες τις ενέργειες του Δήμου για τα σχολεία αυτά καταλήγοντας ότι οι συναντήσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη Χρήστο είναι σε εξέλιξη.
Οι βουλευτές στο σύνολο τους ομολόγησαν ότι η σημερινή οικονομική συγκυρία της πατρίδος μας δεν είναι η καλύτερη αλλά υποσχέθηκαν να πιέσουν κοινοβουλευτικά όσο περισσότερο μπορούν αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματός, ζητώντας από την Ένωση Γονέων άμεση ενημέρωση και συνεργασία.
Ο κ. Δαμάσκος αφού επισήμανε την συμβολή της Ένωσης Γονέων στην λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας , ευχήθηκε στο νέο ΔΣ και στην νέα Πρόεδρο καλή θητεία.
Δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε από τα αποθεματικά της να διαθέσει το πόσο που προσδιορίζει ο Δήμος και οι σχολικές επιτροπές (περίπου 1,5 εκ. Ευρω) για την επισκευή και συντήρηση όλων των σχολείων του Δήμου Αχαρνών και αναμένει από τον Δήμο την ολοκλήρωση της μελέτης για την υποβολή του αιτήματος.

Ακολούθησε με την συμμετοχή των μελών της Ένωσης Γονέων γόνιμος διάλογος ενώ πριν την λήξη της συνάντησης οι παραβρισκόμενοι δεσμεύτηκαν ο καθένας από την πλευρά του και από την θέση που κατέχει να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αχαρνών
μαζί με τους συλλόγους μέλη της διεκδικεί για τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας, την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών και το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση σε σχολεία άνετα, σύγχρονα, ασφαλή και αξιοπρεπή.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ