ΤΟΠΙΚΑ

Την αποκατάσταση και εκμετάλλευση του λατομείου στο Ξηρόρεμα διεκδικεί ο δήμος Ασπροπύργου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επενδυτική κίνηση σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο δήμος Ασπροπύργου, η οποία σχετίζεται με την αποκατάσταση λατομείων.  Πιο συγκεκριμένα, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 21 Φεβρουαρίου, εκτός ημερήσιας διάταξης, ο δήμαρχος Ν. Μελετίου πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει τη σύναψη σύμβασης με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που αφορά την αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου στη θέση Ξηρόρεμα. Ο Δήμος ζητά να του δοθεί η δυνατότητα αποκατάστασης του χώρου, καθώς η εταιρεία που το εκμεταλλευόταν πτώχευσε. “Πρέπει να αποκατασταθεί η περιοχή το λατομείου μορφολογικά και βλαστητικά”αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μελετίου. Αυτό θα γίνει με πλεονάζοντα υλικά εσκαφών (μπάζα) και από υπολλείμματα επεξεργασίας αποβλήτων από κατασκευών ή κατεδαφίσεων. Ύστερα, θα γίνει  η δενδροφύτευση του χώρου του λατομείου με στόχο την ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση του τοπίου. Συχρόνως, οι ενέργεις αυτές θα επιτρέπουν τη χρήση του χώρου για ήπιες μορφές αναψυχής.

Ερωτήσεις κατατέθηκαν απο τον  δημοτικό σύμβουλο Αλέξανδρο Τσοκάνη για το πως θα χρηματοδοτηθεί η ενέργεια αυτή και απο τον Δημήτρη Χατζηδημητρίου σχετικά με το ποιός θα είναι ο μηχανισμός ελέγχου της προέλευσης των υπολειμμάτων και αν θα υπάρχει κάποιο αντίτιμο για τις υπηρεσίες του δήμου. Ο δήμαρχος απάντησε πως απο το 2011 υπάρχει νομοθεσία που υποχρεώνει όποιον κάνει οικοδομικές εργασίες να καταβάλλει αντίτιμο για τη διαχείρηση των μπαζών. Το αντίτιμο αυτό κατατίθεται σε ειδικό λογαριασμό του φορέα διαχείρησης, ο οποίος θα είναι το όργανο διαχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου με την προϋπόθεση οτι του ανατίθεται το έργο.

Σε συνέχεια το θέμα τέθηκε προς ψηφορορία και  ψηφίστηκε κατα πλειοψηφία.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ