ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΝΔΡΑ

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης του Δήμου Μάνδρας κατα τη συνεδρίαση του Ζήτησε αντιπροσωπεία του ∆ήµου Μάνδρας- Ειδυλλίας από την Αντιπεριφέρεια ∆υτικής Αττικής κατά τη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π

Ζήτησε αντιπροσωπεία του ∆ήµου Μάνδρας- Ειδυλλίας από την Αντιπεριφέρεια ∆υτικής Αττικής

Χθες Πέμπτη (19/4) πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα.

Ανοίγοντας την συζήτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που έζησε η Δυτική Αττική, ως αποτέλεσμα της πλημμύρας της 15ης Νοεμβρίου 2017.

Τονίζοντας δε τον κρίσιμο ρόλο του Σ.Ο.Π.Π. τις μέρες αυτές, όπου κλήθηκε να διαχειριστεί μια κατάσταση με χαοτικά χαρακτηριστικά, εκτίμησε πως χάριν της υπερβάλλουσας προσπάθειας όλων των μελών και της διαρκούς λειτουργίας του, κατάφερε να ανταποκριθεί στην πιο δύσκολη κατάσταση που είχε μέχρι αυτή την στιγμή παρουσιαστεί στην περιοχή μας.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Δαβάκης και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννης Λειβαδάρος έκαναν αναλυτικό απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2017-2018 και συνέχισαν με την ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2018.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ανάγκη στενής συνεργασίας με όλους τους Δήμους της Δυτικής Αττικής όπως και με τις εθελοντικές οργανώσεις.

Συνοψίζοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γ. Βασιλείου και ευχαριστώντας όλους για την συμβολή τους, μίλησε για προτεραιότητες που υπάρχουν, ενώ προσδιορίζοντας αυτές αναφέρθηκε στην αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες, αλλά και της κατάστασης στην όποια βρίσκεται μετά από αυτές η Π.Ε.Ο.Α. Θηβών, ώστε να καταστεί δυνατή η κίνηση των μηχανημάτων σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Αποφασίστηκε με ιδία μέσα η εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης, τουλάχιστον των βασικών αγροτικών δρόμων, ο καθαρισμός των πρανών, η απόσυρση της αυθαίρετης ρήψης απορριμμάτων, η προτροπή για περιφρούρηση των δασών από τους εξωραϊστικούς συλλόγους και τις εθελοντικές οργανώσεις όταν προβλέπεται υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κοκ.

Αυτονόητη είναι η ανάγκη λήψης όλων των μέτρων που προβλέπονται από την Πολιτική Προστασία και η διάθεση όλων των μηχανημάτων που διαθέτουν, τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, όσο και οι Δήμοι, ενώ ζητήθηκε από τον Δήμο Μάνδρας να παραταθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Επίσης αναφορά έγινε και για τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αποτέλεσμα των οποίων είναι, να υπάρχει ενδεχόμενο οι εργολαβίες αποψίλωσης να μην γίνονται στους κατάλληλους χρόνους.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: Α.Τζουβάρας Δ/της ΠΕΠΥΔ.Νιάφας Υ/Δ/ντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής, Σ.Κολοκούρης 1ηΕΜΑΚ, Γ.Πουρνάρας 1η ΕΜΑΚ, Κ.Φράγκος 1η ΕΜΑΚ, Π.Χανδρινός Π.Υ. Μεγάρων, Α.Αντύπας ΠΠΔΑ, Π.Γρηγορίου ΕΥΔΑΠ ΑΕ, Α.Γιώτης ΠΠΠΑ, Α.Κωνσταντινίδης και Ε.Λιάκος ΠΠ Δήμου Ασπροπύργου, Γ.Παναγιωτόπουλος Τχης Σχολής Πυροβολικού, Α.Τσίγκου Αβαθμιας Εκπαίδευση, Χ.Γκάτσης Δ/νση Δασών Δ.Α., Σ.Φράγκου Δασαρχείο Μεγάρων, Π.Γεωργακοπουλος Δασαρχείο Αιγάλεω, Α.Φιαμέγκος Δ/νση Μεταφορών, Η.Παρασκευή Δήμος Φυλής, Η.Φούκας ΔΕΔΔΗΕ, Ξ.Βαμβακερός ΔΔΕΔΑ, Α.Παπαπκωνσταντίνου ΔΑΔΑ, Α.Παπαφιλίππου Α΄τμήμα τροχάιας, Χ. Πέτρου Ε.Μ.Υ., Μ.Καραλη ΔΤΕ ΠΕΔΑ, Σ.Νικήτας ΔΤΕ ΠΕΔΑ, Ι.Καλυμνάκης Εθελοντές Θριασίου Πεδίου, Κ. Πλούμπης Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Α.Παπακωνσταντίνου Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μ.Ρήγας Εθελοντική ομάδα Κούρος, Α.Χρηστίδης Δήμος Ελευσίνας, Δ.Στέλλιου Αποκεντρωμένη Δ/ση, Γ. Κάντας Ολυμπίας Οδού,
Μ.Κιτσαή Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών, Β. Σκούρτη ΔΑΟΚ ΠΕΔΑ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ