ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Την Παρασκευή η παράδοση των πρώτων εργατικών κατοικιών ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα

Γ. Κώτσηρας: «Άκρως σημαντική για την τοπική κοινωνία η παράδοση των εργατικών κατοικιών στην Ελευσίνα»

Την ερχόμενη Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, αρχίζει η σταδιακή παράδοση των πρώτων 40 εργατικών κατοικιών του οικισμού «Ελευσίνα ΙV» του ΟΑΕΔ, στο παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας, στους δικαιούχους οικιστές. Η παράδοση των πρώτων κατοικιών θα γίνει παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του διοικητή του Οργανισμού Σπύρου Πρωτοψάλτη. Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν και οι υπόλοιπες 40 κατοικίες του οικισμού.

Όπως επισημαίνει ο ΟΑΕΔ σε σχετική ανακοίνωσή του, η παράδοση των κατοικιών «σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις τα προηγούμενα 16 χρόνια, ταλαιπωρώντας τους δικαιούχους οικιστές».

Γ. Κώτσηρας: «Άκρως σημαντική για την τοπική κοινωνία η παράδοση των εργατικών κατοικιών στην Ελευσίνα»

Με αφορμή τις πρώτες παραδόσεις διαμερισμάτων των εργατικών κατοικιών στην Ελευσίνα, την Παρασκευή 9 Απριλίου, από το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον ΟΑΕΔ, (Βλ. Δελτίο Τύπου ΟΑΕΔ), ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ν.Δ. Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Την Παρασκευή ξεκινά η παράδοση των πρώτων εργατικών κατοικιών στην Ελευσίνα, μετά από πολυετή καθυστέρηση, παρουσία του Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη.
Πρόκειται για μία άκρως σημαντική και θετική εξέλιξη για την κοινωνία της Ελευσίνας, που αποτελεί καρπό των άοκνων προσπαθειών της σημερινής κυβέρνησης σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς μαζί με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της πόλης, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και την Κυβέρνηση καταφέραμε να υπερβούμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αποτελούσαν τροχοπέδη για το έργο και μετά από πολλά χρόνια, το κύριο μέρος αυτού παραδίδεται την Παρασκευή 9 Απριλίου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ιδιαιτέρως τον κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, με τον οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε, όπως και με τη Δημοτική Αρχή Ελευσίνας, σειρά επαφών και στενής συνεργασίας μαζί του για να φθάσουμε σήμερα σε αυτή τη σημαντική είδηση».

Ο οικισμός «Ελευσίνα ΙV» περιλαμβάνει 40 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια με κεραμοσκεπή καθώς και δύο καταστήματα, μια αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Εντός του οικισμού υπάρχει παλαιό διατηρητέο βιομηχανικό κτίσμα της πρώην «Ελαιουργικής» το οποίο θα αποκατασταθεί για πολιτιστικές χρήσεις, στο πλαίσιο των αναγκών του Δήμου Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2023, μέσω προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης που θα συναφθεί μεταξύ του ΟΑΕΔ, του Δήμου Ελευσίνας, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

Ομοίως ο οικισμός «Ελευσίνα V» περιλαμβάνει 40 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια με κεραμοσκεπή και υπόγεια και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Εντός του οικισμού υπάρχουν τα διατηρητέα κτίρια «ΙΡΙΣ» και «Καμινάδα», τα οποία επίσης θα αποκατασταθούν μέσω προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του ΟΑΕΔ, του Δήμου Ελευσίνας, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ έως του ποσού των 1.600.000 ευρώ.

Αργύρης Οικονόμου: «Χρειάστηκε να τρέξουν όλες οι υπηρεσίες μας για να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Την Παρασκευή μπαίνει τέλος στην εποχή των ψεύτικων υποσχέσεων και ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για την έξοδο της πόλης στο παράκτιο μέτωπο»

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Ελευσίνας σημείωσε: «Η παράδοση των πρώτων Εργατικών Κατοικιών είναι ένα ορόσημο για την πόλη μας και για όσους αγωνιστήκαμε για την εξέλιξη αυτή. Είναι πάνω απ’ όλα μία ανακούφιση των συμπολιτών μου, που για χρόνια ολόκληρα έπρεπε να υπομένουν μεγάλες δηλώσεις και ψεύτικες υποσχέσεις. Χρειάστηκε να τρέξουν όλες οι υπηρεσίες μας για να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την ταλαιπωρία. 2 Την Παρασκευή κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο ταλαιπωρίας. Και την ίδια ώρα, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για την έξοδο της πόλης στο παράκτιο μέτωπο».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ