ΤΟΠΙΚΑΑΧΑΡΝΕΣ

Την υποψηφιότητα για τον δήμο Αχαρνών ανακοίνωσε ο Πέτρος Βαρελάς

Την κάθοδό του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, για τη διεκδίκηση του δήμου Αχαρνών, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αχαρναϊκή» ο Πέτρος Βαρελάς.

Γιος του αείμνηστου Μιχάλη Βαρελά, δημάρχου Αχαρνών (1975-1978), ο Πέτρος Βαρελάς δηλώνει έτοιμος για την επόμενη ημέρα, η οποία -όπως λέει-δεν μπορεί να έχει σε  πρωταγωνιστικές θέσεις, όλους αυτούς που συμμετείχαν αυτή την μακρόχρονη περίοδο, στην εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Αχαρνών.

Στη συνέντευξή του ο κ.Βαρελάς αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Υπάρχει παντελής αδιαφορία των υπευθύνων σε όλα τα μεγάλα θέματα που θα μπορούσε να προοδεύσει ένας Δήμος. Η αγάπη μου για την πόλη μας και η διάθεση μου από μικρό παιδί έως σήμερα να βοηθάω πάντα, με κάνουν πολλές φορές να απορώ. Δεν τα βλέπει κανείς; Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο δήμος Αχαρνών με την αυξανομένη εγκληματικότητα , με την αδράνεια στα μεγάλα έργα , με την ένταξη του δήμου στο οικονομικό παρατηρητήριο του Υπ. εσωτερικών , με την απαξίωση από την κεντρική διοίκηση , με την απομάκρυνση των περισσότερων δημόσιων και ιδιωτικών υπηρεσιών, κάνουν την καθημερινότητά μας απάνθρωπη».

«Το τέλος μιας περιόδου παθητικών πολιτικών»

«Νομίζω ότι έχει έρθει το τέλος μιας μακρόχρονης περιόδου. Μίας περιόδου που χαρακτηρίστηκε έντονα, από παθητικές πολιτικές, έλλειψη σχεδιασμού και προγράμματος , παθητική διαχείριση και ενίοτε κακοδιαχείριση. Για να μπορέσει ο Δήμος να ικανοποιήσει άμεσα, τις μέσες απαιτήσεις των Δημοτών, να εκπληρώσει τον κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό του ρόλο, να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας, να μας προσφέρει λόγους για να κατοικούμε εδώ από επιλογή , χρειάζεται ένα υλοποιήσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο. Ένα σχέδιο που αφενός θα προτείνει λύσεις και θα υλοποιεί τα απλά και αφετέρου θα οριοθετεί, προγραμματίζει και διεκδικεί τα μεγάλα ζητήματα αυτής της πόλης. Ένα σχέδιο που θα είναι κατανοητό από όλους μας.

Θεωρώ ότι ένας Δημοτικός συνδυασμός πρέπει να έχει ξεκάθαρη άποψη για το τι πρέπει να γίνει, και πως. Ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου, πως θα αυξηθούν τα έσοδα με δράσεις και πως θα μειωθούν τα έξοδα. Ποια έργα έχουν προτεραιότητα, που θα βρεθούν τα κονδύλια που χρειάζονται και πως θα υλοποιηθούν. Μα πάνω απ’ όλα χρειάζεται η επαναφορά της κοινής λογικής στην διαχείριση και την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής.

Είναι σαφές ότι η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να έχει σε πρωταγωνιστικές θέσεις όλους αυτούς που συμμετείχαν αυτή την μακρόχρονη περίοδο, στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Δήμος Αχαρνών. Αυτό το σκηνικό πρέπει να αποσυρθεί και ο τρόπος είναι ένας, η συμμετοχή μας. Η πόλη μας έχει νησίδες σημαντικών, σκεπτόμενων ανθρώπων που όμως διστάζουν να συμμετάσχουν. Μόνο όταν αυτές οι νησίδες γίνουν κρίσιμη μάζα θα αλλάξει η πορεία αυτού του τόπου».

Ενδεικτικά θα αναφερθώ σε μελέτες αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, έλεγχο των προμηθειών, εκμετάλλευση δομών που παραχωρούνται χωρίς αντίκρισμα, Ε.Σ.Π.Α., και πολλά άλλα. Η κοινωνία μας θέλει δουλειά και συμμετοχή από όλους μας για να παραμείνει βιώσιμη και ανθρώπινη. Κάνετε λίγη υπομονή και θα εκπλαγείτε».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ