ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Τι απαντά ο δήμαρχος Ελευσίνας για τις διώξεις που ασκήθηκαν

Μέσα από τα μέσα κοινωνικών δικτύων απάντησε ο Δήμαρχος της Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς για τις διώξεις που ασκήθηκαν από την εισαγγελέας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου που αφορά τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής:

Με αφορμή τις διώξεις που ασκήθηκαν για τις φονικές πλημμύρες στην Δυτική Αττική το 2017

Θα ήθελα να τονίσω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κατανείμει με ορθότητα τις όποιες ευθύνες, όπου αυτές αντιστοιχούν και θα με απαλλάξει από κάθε κατηγορία.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι μολονότι η ένταση των πλημμυρών ήταν μοναδική και ακραία στις Δημοτικές Ενότητες Ελευσίνας και Μαγούλας δεν υπήρξαν θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές, κυρίως σε υπόγεια και οδούς.
Τα ρέματα Σαρανταποτάμου, Σούρες, Κατερίνι άντεξαν και, έστω οριακά, διοχέτευσαν τον όγκο των υδάτων προς τη θάλασσα της Ελευσίνας.
Η σε βάρος μου ποινική δίωξη οφείλεται, προφανώς, στην ιδιότητα μου, ως πολιτικού προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου Ελευσίνας, που έχει αρμοδιότητα και στο Δήμο Μάνδρας για τα εκεί θύματα και τις ζημιές.
Διευκρινίζω ότι στερούμαι κάθε διοικητικής αρμοδιότητας και ευθύνης για εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ορεινής υδρονομίας, για πολεοδομικές παραβάσεις και αστυνόμευση, συντήρηση και διευθέτηση -οριοθέτηση ρεμάτων.
Η περσινή τραγωδία εξακολουθεί να μας πληγώνει και γι αυτό ήμασταν από την αρχή, και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε προσηλωμένοι στην περαιτέρω προσπάθεια θωράκισης του Δήμου μας από ανάλογα φαινόμενα, όπως και τα έργα μας έχουν δείξει.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ