ΤΟΠΙΚΑ

Τη δημιουργία συμβουλευτικού κέντρου γυναικών δρομολογεί ο Δήμος Μεγαρέων

mavroeidi-gunaikesΤην περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του Δήμου Μεγαρέων με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κα Βανέσσα Μαυροειδή, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Γενική Γραμματέα Ισότητας των δύο φύλων κα Φωτεινή Κούβελα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , με σκοπό τη συζήτηση διαφόρων θεμάτων αρμοδιότητας της Κας Κούβελα.

Πριν από τρία χρόνια είχε υπογραφεί από το Δήμο Μεγαρέων,  η «Χάρτα Ισότητας» και από τότε μόλις εφέτος συγκροτήθηκε όπως προβλεπόταν η “Επιτροπή Ισότητας” των φύλων.

Η Κα Μαυροειδή εισηγήθηκε στην κα Κούβελα τη δημιουργία “Συμβουλευτικού Kέντρου Γυναικών” και μέσω αυτού την εφαρμογή Προγραμμάτων με δράσεις,  που έχουν προβλεφθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Μεγαρέων μέχρι το έτος 2019 και χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Πρόκειται για την διοργάνωση Ομιλιών, διαλέξεων, Ημερίδων και άλλων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Ισότητας των δύο φύλων και ιδιαίτερα στο θέμα της Προστασίας της  Γυναίκας μέσα στο σημερινό κοινωνικό γίγνεσθαι.

Την Κα Μαυροειδή συνόδευσαν σε αυτή τη συνάντηση και συμμετείχαν η Κα Φωτεινή Στυλιανοπούλου,  Προϊσταμένη Προσωπικού του Δήμου Μεγαρέων και η Κα Βάσω Μητσοπούλου,  Διευθύντρια Προγραμματισμού του Δήμου Μεγαρέων.

Η Κα Κούβελα έδειξε σοβαρό ενδιαφέρον για τις προτάσεις του Δήμου και υπεσχέθη άμεσα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες  που απαιτούνται έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι συγκεκριμένες δράσεις  χωρίς καθυστερήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ