ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι είπε ο Ζουκερμπεργκ στους Αμερικανούς γερουσιαστές

Η εμφάνιση του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ενώπιον Αμερικανών γερουσιαστών που του υπέβαλαν ερωτήσεις για την υπόθεση της Cambridge Analytica βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος την Τρίτη, με πολλούς να σχολιάζουν πως, παρά την απολογητική του στάση, απέφυγε να δεσμευτεί ότι θα δεχτεί την επιβολή κανόνων στο πώς λειτουργεί το Facebook.

Πέρα από το ζήτημα της προστασίας προσωπικών δεδομένων που προέκυψε με την υπόθεση της Cambridge Analytica, το θέμα της φημολογούμενης ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ κτλ, κατά τη, διάρκειας περίπου πέντε ωρών, ανάκρισή του από τους γερουσιαστές, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ παρείχε ενδιαφέρουσες «ματιές» σχετικά με πράγματα τα οποία ετοιμάζονται από το Facebook, αλλά και το πώς αντιμετωπίζονται τα ζητήματα της προπαγάνδας και των fake news από την εταιρεία.

Τι είπε ο Ζουκερμπεργκ στους Αμερικανούς γερουσιαστές

Ο ιδρυτής του Facebook άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή να εμφανιστεί μια επί πληρωμή έκδοση του κοινωνικού δικτύου (πιθανώς χωρίς διαφημίσεις), καθώς, όταν ρωτήθηκε για το εάν το Facebook θα είναι πάντα δωρεάν, η απάντησή του ήταν πως «πάντα θα υπάρχει μια έκδοση του Facebook που θα είναι δωρεάν».

Ως προς το θέμα των fake news και της φημολογούμενης ρωσικής εμπλοκής, είπε στους Αμερικανούς γερουσιαστές ότι η εταιρεία του είναι σε μια «συνεχή μάχη» με Ρώσους πράκτορες που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το κοινωνικό δίκτυο. «Πρόκειται για μια κούρσα εξοπλισμών. Θα συνεχίσουν να γίνονται καλύτεροι» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε κάποιο σημείο ανέφερε ότι εργαζόμενοι του Facebook (αλλά όχι ο ίδιος)έχουν ανακριθεί από τον Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τη φερόμενη ρωσική εμπλοκή στις εκλοφές του 2016.

Τι είπε ο Ζουκερμπεργκ στους Αμερικανούς γερουσιαστές

Μεταξύ άλλων, ο Ζάκερμπεργκ είπε πως η εταιρεία του αναπτύσσει τώρα νέα εργαλεία για τον εντοπισμό ψεύτικων λογαριασμών και ρητορικής μίσους, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (Α.Ι.). «Υπάρχουν άνθρωποι στη Ρωσία δουλειά των οποίων είναι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα συστήματά μας και άλλα συστήματα στο Ίντερνετ. Πρέπει να επενδύσουμε στο να γίνουμε καλύτεροι και σε αυτό» σημείωσε.

Όταν πιέστηκε να απαντήσει σχετικά με το αν θα καλωσόριζε την επιβολή κανόνων, απάντησε ότι θα το έκανε, εάν ήταν οι σωστοί, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Μεταξύ άλλων, ο Ζάκερμπεργκ παραδέχτηκε ότι το Facebook δεν έκανε αρκετά για να εμποδίσει την κακή χρήση των εργαλείων του στην υπόθεση της Cambridge Analytica (όπου τα δεδομένα 87 εκατ. χρηστών κατέληξαν στην εταιρεία, η οποία ασχολείται με τη δημιουργία προφίλ χρηστών για στοχευμένες καμπάνιες και συνδέεται με την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ), δέχτηκε πως ήταν λάθος να πιστέψουν πως η Cambridge Analytica διέγραψε δεδομένα χωρίς να εξεταστεί περαιτέρω το θέμα και είπε ότι δεν θεωρεί πως το Facebook έχει μονοπώλιο.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ