ΕΛΛΑΔΑ

Τι να περιμένετε από την αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ

Σε κάποια στιγμή της ζωής σας, αποφασίσατε πως ήταν καλή ιδέα ώστε να κάνετε ένα τατουάζ. Τα χρόνια ωστόσο περνάνε και οι καταστάσεις αλλάζουν όπως και η μόδα. Ένα τατουάζ που κάποτε ήταν στην μόδα πλέον δεν σας αντιπροσωπεύει και ενδεχομένως να δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινότητά σας, όπως στον χώρο εργασία σας ή απλώς εν ταιριάζει πλέον στην αισθητική σας.

Τα καλά νέα: Τα τατουάζ μπορούν τώρα να αφαιρεθούν με μια απλή και σχετικά ανώδυνη διαδικασία.

Σε αυτό το σύντομο άρθρο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αφαιρούνται τα τατουάζ και τι να περιμένετε από  αυτή τη διαδικασία.

Πώς λειτουργεί η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ;

Η ενέργεια του λέιζερ που σε κλάσματα του δευτερολέπτου, περνάει μέσα από το εξωτερικό στρώμα του δέρματος  κατευθύνεται άμεσα στη μελάνη του τατουάζ. Το λέιζερ διασπά το μελάνι, επιτρέποντας στο σώμα σας να το απορροφήσει και να το αποβάλλει φυσικά. Τις επόμενες εβδομάδες, τα κύτταρα του σώματος απομακρύνουν τα υπολείμματα χρωστικών ουσιών.

Είναι η διαδικασία επώδυνη;

Υπάρχει κάποια μικρή δυσφορία στη διαδικασία, αλλά δεν είναι επώδυνη. Οι ασθενείς έχουν περιγράψει την αίσθηση παρόμοια με εκείνη ενός μικροσκοπικού ελαστικού που πέφτει πάνω στο δέρμα. Αν ανησυχείτε για πιθανή ενόχληση, ο γιατρός σας μπορεί να εφαρμόσει τοπική αναισθητική κρέμα στην περιοχή.

Πόσες συνεδρίες θεραπείας θα πάρει για να αφαιρέσει το τατουάζ;

Τα επαγγελματικά τατουάζ μπορεί να απαιτούν περισσότερες θεραπείες, με τον μέσο όρο να είναι 5-10 θεραπείες. Τα ερασιτεχνικά τατουάζ απαιτούν συνήθως 1-4 θεραπείες. Όλες οι θεραπείες απέχουν περίπου δύο μήνες ή περισσότερο. Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από την ποσότητα μελάνης που χρησιμοποιείται, τον τύπο μελάνης που χρησιμοποιείται, το βάθος του μελανιού στο δέρμα, τη θέση του τατουάζ και τις προσωπικές εκτιμήσεις υγείας του ασθενούς. Τα περισσότερα τατουάζ μειώνονται σημαντικά στην εμφάνιση μετά την πρώτη συνεδρία. Μετά από κάθε θεραπεία, το τατουάζ πρέπει να σταδιακά να ξεθωριάζει περισσότερο.

Πόσο θα κοστίσει;

Η τιμολόγηση εξαρτάται επίσης από το πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ωστόσο ο θεράπον ιατρός θα μπορέσει να κάνει μια εκτίμηση ώστε να σας πει που κυμαίνεται το κόστος.

Το τατουάζ θα εξαφανιστεί τελείως;

Σε πολλές περιπτώσεις, ναι. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πάνω από 100 μελάνια τατουάζ χρησιμοποιούνται σήμερα παγκοσμίως, κανένα από τα οποία δεν ρυθμίζεται από το FDA. Μη γνωρίζοντας ποιο μελάνι τατουάζ, πόσο βαθιά ή πόσο χρησιμοποιήθηκε, καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη του βαθμού απομάκρυνσης σε οποιοδήποτε τατουάζ.

Τι να περιμένω μετά τη θεραπεία;

Μια θεραπευτική αλοιφή και ένας επίδεσμος θα εφαρμοστούν στην περιοχή. Η περιοχή που έχει υποστεί αγωγή πρέπει να διατηρείται καθαρή με τη συνεχή εφαρμογή της αλοιφής που σας δίνεται από τον επαγγελματία υγείας. Ένα ντους μπορεί να πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα, αν και η περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία δεν πρέπει να καθαριστεί. Μπορεί να αισθάνεστε ελαφρώς ηλιοκαμένοι στο σημείο για λίγες μέρες.

Υπάρχουν παρενέργειες της αφαίρεσης τατουάζ;

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες των διαδικασιών με λέιζερ είναι γενικά λίγες, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν προσωρινό αποχρωματισμό στο σημείο της θεραπεία ή κάποια ερυθρότητα στην  περιοχή που έχει υποστεί αγωγή

Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ ωστόσο αποτελεί έως και σήμερα μια από τις πιο ασφαλείς και με επιτυχία μεθόδους αφαίρεσης τατουάζ χωρίς να εγκυμονεί κινδύνους που άλλες μέθοδοι δεν είναι ικανοί να εγγυηθούν ότι δεν θα υπάρξουν.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ