ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τι ώρα είναι, να σας πω τι πιστεύω»: Μπρος – πίσω του Τραμπ για τις εκτρώσεις

Για άλλη μία φορά επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ την… «ευελιξία» του στις πολιτικές του θέσεις, αποσκοπώντας στη συγκέντρωση υποστήριξης για το προεδρικό χρίσμα: Μέσα σε μερικές ώρες κατάφερε να αλλάξει δύο φορές θέση για το ζήτημα των εκτρώσεων, ζητώντας αρχικά να τιμωρούνται γυναίκες που κάνουν παράνομα εκτρώσεις και στη συνέχεια, μετά τις επικρίσεις, να τιμωρείται μόνο ο γιατρός επειδή οι γυναίκες είναι (τελικά) «θύματα»).

Το ζήτημα των εκτρώσεων παραμένει στις ΗΠΑ μείζον θέμα αντιπαράθεσης, και είναι ακανθώδες ειδικά στους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανών. Εξαρχής, οι συντηρητικοί ανθυποψήφιοι του Τραμπ τον είχαν κατηγορήσει ότι (μεταξύ άλλων, ως πρώην «φίλος» των Δημοκρατικών) ο Τραμπ δεν εξέφραζε «καθαρή συντηρητική θέση» στο θέμα.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη που μεταδόθηκε από το MSNBC, ο Τραμπ ρωτήθηκε για το ζήτημα από τον δημοσιογράφο Κρις Μάθιους, έχοντας νωρίτερα εκφράσει θέση για απαγόρευση των εκτρώσεων, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο υποψήφιος ρωτήθηκε συγκεκριμένα πώς θα τιμωρείται παραβίαση τέτοιας απαγόρευσης.

«Θα επιστρέφαμε μεν σε προηγούμενες καταστάσεις, οπότε και οι γυναίκες θα έπρεπε ξανά να πάνε σε παράνομα μέρη για να κάνουν έκτρωση, αλλά απλώς πρέπει να το απαγορεύσουμε» είπε ο Τραμπ. «Στις γυναίκες αυτές θα έπρεπε να επιβάλλεται ποινή» κατέληξε ο Τραμπ -χωρίς, πάλι, να διευκρινίζει τι είδους.

Οι επικρίσεις που ξεσήκωσε ήταν έντονες, και έτσι μέσα σε λίγες ώρες χρειάστηκε να αναδιπλωθεί. «Εάν το Κογκρέσο περνούσε νόμο που απαγόρευε τις εκτρώσεις, και το επικύρωνε το Ανώτατο Δικαστήριο, ή εάν επιτρεπόταν σε κάποια πολιτεία να απαγορεύσει τις εκτρώσεις, τότε την ποινή θα αντιμετώπιζε ο γιατρός ή όποιος τελεί την έκτρωση, όχι η γυναίκα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

«Η γυναίκα είναι σε αυτή την περίπτωση θύμα, όπως και η ζωή στο σώμα της» εξήγησε.

Τη θέση και την αλλαγή της εντός μερικών ωρών κατακεραύνωσαν οι υποψήφιοι για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών και από τα δύο στρατόπεδα. «Κι εκεί που νόμιζες ότι δεν γίνεται χειρότερα. Τρομοκρατικό και σαφές» σχολίασε η Κλίντον από τους Δημοκρατικούς, ενώ ο Τεντ Κρουζ των Ρεπουμπλικανών ανέφερε ότι «για άλλη μία φορά, ο Τραμπ έδειξε ότι δεν έχει σκεφτεί σοβαρά τα θέματα, και είναι ικανός να πει να τα πάντα μόνο και μόνο για να τραβήξει την προσοχή».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ