ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Τον πεσόντα Επισμηναγό Νικόλαο Νέζη τίμησε ο Δήμος Μάνδρας -Ειδυλλίας.

Στην μνήμη του πεσόντα Επισμηναγού Νικολάου Νέζη ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στις 11 το πρωί. Σε μια τελετή σεμνή αλλά παράλληλα με κάθε επισημότητα και με βαθιά συγκίνηση πολίτες του Δήμου αλλά και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκαν στην πλατεία Ζερβονικόλα προκειμένου να αποδώσουν τιμή στον ήρωα Επισμηναγό.

Ο Νίκος Νέζης γεννημένος στη Μάνδρα ήταν ο Αεροπόρος της 339 Μοίρας Παντός Καιρού που έπεσε για την Πατρίδα, σε διατεταγμένη υπηρεσία, στις 17 Ιανουαρίου 2000 στο Όρος Ξηροβούνιο Βοιωτίας, με το αεροπλάνο του F4.
Κατόπιν πρωτοβουλίας της Δημάρχου, Γιάννας Κριεκούκη και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η καθιέρωση της τιμητικής εκδήλωσης, η οποία στο εξής θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος, κ. Κριεκούκη, βαθιά συγκινημένη τόνισε ότι :
«Το 2000 ο τόπος μας έχανε έναν άνθρωπο αλλά κέρδιζε έναν ήρωα…Ο Νίκος Νέζης, αν και έφυγε νωρίς, πρόλαβε να γίνει για εμάς πρότυπο και γράφτηκε νωρίς στο Πάνθεον των Ηρώων καθώς η μοίρα και η Ιστορία αυτού του τόπου μοιάζει να επιλέγει τους ήρωές της. Με την ανιδιοτελή αυτοθυσία του μας καλεί να δώσουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, όλες μας τις δυνάμεις στους καλούς αγώνες, να θυσιάσουμε τον εαυτό μας για να υπηρετήσουμε την πατρίδα μας.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη από ήρωες…έχουμε ανάγκη να μνημονεύουμε ήρωες. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη από πρότυπα. Πρότυπα ανδρείας, ανιδιοτέλειας, αυταπάρνησης. Ένα τέτοιο πρότυπο είναι το δικός μας ξεχωριστό παιδί, ο Επισμηναγός Νικόλαος Νέζης».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από την μητέρα, κ. Νέζη Ξανθή και τα αδέλφια του Νίκου Νέζη, κ.κ. Παναγιώτης και Ελένη Νέζη πολλοί συγγενείς και φίλοι του Επισμηναγού ένστολοι και μη.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση :
Ως εκπρόσωπος του Στρατού Ξηράς ο Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Μαντωνανάκης, ως εκπρόσωποι της Αεροπορίας ο Υποδιοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης, Σμήναρχος – Ιπτάμενος, κ. Ιωάννης Βαμβάκος και ο Σμήναρχος κ. Μάμμας Κρασσάς της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Μπούρας, η εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων, κ. Αγγελική Ράλλη, ο Σμήναρχος εν αποστρατεία, κ. Δημοσθένης Μεϊντάνης και ο Αξιωματικός εν αποστρατεία, κ. Ευάγγελος Κώνστας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Τσαντίλας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιωάννα Αδάμ, Αγγελική Παπακωνσταντίνου, Περικλής Ρόκας, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ κ. Αλεξία Νερούτσου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Μελέτιος Παπακωνσταντής και Αναστάσιος Δούκας, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Μάνδρας και Ερυθρών κ.κ Νικόλαος Παχής και Αθανάσιος Οικονόμου, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΑΠ κ. Χαράλαμπος Κανάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ερασμία Στάθη, Μελέτιος Αδάμ και Κωνσταντίνος Κανάκης, οι Πρόεδροι Συλλόγων κ. Αντζουλάτου, κ. Γκόγκος, κ. Γουργιωτόπουλος, κ. Διολέτης και πολλοί εν ενεργεία αξιωματικοί της Αεροπορίας και του Στρατού ενώ χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μάνδρας, Αστυνόμος Β΄, κ. Δημήτριος Μπατσαράς και ο Αξιωματικός εν αποστρατεία κ. Γκιόκας Παναγιώτης οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.
Μετά την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου αλλά και του Ύμνου της Αεροπορίας από τη Δημοτική Φιλαρμονική ακολούθησε κέρασμα για όλους στο χώρο της πλατείας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ