ΤΟΠΙΚΑΑΧΑΡΝΕΣ

Τον πρόεδρο της ΝΔ ενημέρωσε για τη διευθέτηση των ρεμάτων και την αντιπλημμυρική προστασία ο Γιάννης Κασσαβός

Βασική προτεραιότητα της διοίκησής του έχει θέσει ο δήμαρχος Αχαρνών την υλοποίηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας εντός του οικιστικού ιστού καθώς και τη διευθέτηση των ρεμάτων που διασχίζουν την πόλη. Επί του θέματος ο κ. Κασσαβός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή του Κηφισού και συναντήθηκε με τους δημάρχους των όμορων δήμων, Μεταμόρφωσης και Αχαρνών.

Όπως τόνισε ο κ. Κασσαβός, η διευθέτηση και οριοθέτηση των ρεμάτων είναι απαραίτητη και πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων, δηλαδή τους αγωγούς όμβριων υδάτων και τις δεξαμενές ανάσχεσης.

Πέραν αυτών η οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων θα επιτρέψει και την οικιστική ανάπλαση και τον εξωραϊσμό των περιοχών που βρίσκονται κοντά στις όχθες των ρεμάτων (οριοθέτηση δρόμων, πεζοδρομήσεις κλπ). Παράλληλα, ανέφερε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα πρέπει είναι άμεσης προτεραιότητας καθώς σε κάθε νεροποντή κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, αλλά και οι περιουσίες των κατοίκων.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τους δύο δημάρχους επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Metaloumin που εδρεύει στις Αχαρνές όπου κι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κατασκευαστικού κλάδου κατά την περίοδο της κρίσης.

Αμέσως μετά έγινε συζήτηση για τα Αντιπλημμυρικά έργα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας κατά την οποία ο κ. Κασσαβός τόνισε πως η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη έργων υποδομών, καθώς και να ενισχυθεί η τοπική επιχειρηματικότητα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ