ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΠΙΚΑ

«Τοξική βόμβα» αποκαλύφθηκε στον Ασπρόπυργο

Νέο αποτρόπαιο περιβαλλοντικό έγκλημα ανακάλυψαν οι Υπηρεσίες περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής

Για σκηνές φρίκης έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Δήμου

 Ένα από τα πιο αποτρόπαια περιβαλλοντικά εγκλήματα στη Δυτική Αττική, έφερε για μια ακόμα φορά στο φως η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής μετά από καταγγελία.  Σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση που παρέχει υπηρεσίες αθλητισμού, λίγες δεκάδες μέτρα από σπίτια και επιχειρήσεις στις παρυφές του κέντρου του Ασπροπύργου, στην περιοχή «Λάκα Γκολέμη» αποκαλύφθηκε υπαίθρια χωματερή- τοξική βόμβα  εντός εταιρείας η οποία στα χαρτιά υποτίθεται παρέχει ή διαχειρίζεται κάδους- κοντεϊνερ.

Εικόνες ντροπής

 Πίσω από τους τοίχους η πραγματικότητα αποτυπώνεται με εικόνες ντροπής που συνθέτουν το σκηνικό της περιβαλλοντικής βόμβας. Σε χώρο πολύ πίσω από την είσοδο της εταιρείας,αποκαλύφθηκε συγκεντρωμένη  μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων μεταξύ των οποίων και ιατρικά απόβλητα, ενώ στο χώρο από τα υγρά των σκουπιδιών έχει σχηματιστεί τοξικό «βούρκο». Εν τω μεταξύ οι κάτι περισσότερο από έντονες οσμές που εκλύονται από την «αυτοσχέδια» χωματερή, κάνουν την παραμονή στο χώρο και γενικότερα στην γύρω περιοχή αδύνατη. Επίσης , σε μικρό ύψος πάνω από το σημείο που βρίσκονται χύδην τα απορρίμματα είναι τοποθετημένες περισσότερες από πέντε χημικές τουαλέτες.

Σ. Δήμου: «Σκηνές φρίκης»

 Για σκηνές φρίκης έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου η οποία με υπαλλήλους της υπηρεσίας περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο και συνέλλεξαν δείγματα για ελέγχους. Πάντως, η κ. Δήμου υπογράμμισε οτι πλέον οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής δείχνουν εμπιστοσύνη στο έργο των υπηρεσιών περιβάλλοντος της αντιπεριφέρειας, καταγγέλλοντας την ύπαρξη επικίνδυνων για το περιβάλλον καταστάσεων. Στο χώρο κλήθηκε και η αστυνομία η οποία προχώρησε στην προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, υπαλλήλου της εταιρείας που βρισκόταν στο χώρο.

Αμείλικτα ερωτήματα

 Ωστόσο τα ερωτήματα που μπαίνουν από τη συγκεκριμένη  αποκάλυψη είναι πολλά και αμείλικτα δημιουργώντας την αναγκαιότητα για έρευνα σε βάθος. Το πρώτο ερώτημα έχει να κάνει με την προέλευση των απορριμμάτων, ανάμεσα στα οποία εντοπίστηκαν και ιατρικά απόβλητα. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να διερευνηθεί το ποιες επιχειρήσεις παροχής ιατρικών υπηρεσιών ή ακόμα και ιδρύματα «εξαφάνιζαν» τα επικίνδυνα απορρίμματά τους μέσω της συγκεκριμένης επιχείρησης στον Ασπρόπυργο.

Τέλος ιδιαίτερα για τον Ασπρόπυργο όπου δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις, για πολλές εκ των οποίων κανείς δεν γνωρίζει πίσω από τους ψηλούς φράκτες τη φύση των εργασιών που πραγματοποιούνται να υπάρξει αλλαγή και ενίσχυση του υφιστάμενου πλαισίου που αφορά τους ελέγχους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο προαπαιτεί την ενίσχυση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών με προσωπικό, οι οποίες σήμερα λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις.

Σχετική δημοσίευση: Θανάσιμο πλήγμα για τη Δημόσια Υγεία στον Ασπρόπυργο

toksika aspropirgos 1toksika apsropirgos 2

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ