ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Τοποθέτηση Μελετίου για υποδομές, Δημοτικά Τέλη

Το βήμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L), αξιοποίησε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Νικόλαος Μελετίου, προκειμένου να θέσει, συνοπτικά, όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για να υπάρξει ουσιαστική ώθηση του κλάδου των Logistics με παράλληλη ανάπτυξη του Ασπρόπυργου και της δυτικής Αττικής. Συμμετέχοντας στην εσπερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενιδίου, με θέμα: «Διαμεταφορά Εμπορευμάτων & Πρακτική Οδικών Μεταφορών», ο Δήμαρχος Ασπροπύργου ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, ανταποκριθήκαμε στη πρόσκλησή σας, για την σημερινή εσπερίδα, διότι μοιραζόμαστε και εμείς το ίδιο όραμα: Να διευρύνουμε το ποσοστό συμμετοχής του κλάδου σας στην Εθνική Οικονομία, επ΄ ωφελεία της σκληρά δοκιμαζόμενης Πατρίδας μας. Δεν είμαι ειδικός για να εισφέρω στη συζήτησή σας, σκέψεις και προβληματισμούς, για τα ζητήματα που αναδεικνύει η σημερινή προσπάθειά σας. Ωστόσο, θα μου επιτρέψετε μερικές επισημάνσεις,
με αφετηρία όσα, μαζί αντιμετωπίζουμε στον τόπο μου: Αφορούν, πρωτίστως, στην έλλειψη των κάθετων αξόνων πρόσβασης, στις επιχειρήσεις σας και κυρίως, στο Εμπορευματικό Κέντρο του Ο.Σ.Ε., από τη λειτουργία του οποίου, όλοι αναμένουμε τη μέγιστη ωφέλεια. Όπως ξέρετε, «την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι», Δήμος και κάτοικοι του Ασπρόπυργου, επιτρέπουμε ακόμη τη διέλευση βαρέων οχημάτων, κυριολεκτικά από το κέντρο της πόλης μας. Δηλαδή, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας και την οδό Μεγαρίδος. Κι αυτό, έχει πολλαπλές επιπτώσεις για τις υποδομές του Δήμου μας, για τη ζωή στην πόλη μας, ακόμη και για την υγεία μας. Πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση την Πολιτεία, για τη σύνδεση της Περιφερειακής Αιγάλεω με τη Λεωφόρο Σχιστού, με ανισόπεδο κόμβο. Πιέζουμε, επίσης για την ολοκλήρωση των παραδρόμων της Αττικής οδού. Δεν νοείται τη σήμερον ημέρα, να είναι αποκομμένες, μεγάλες επαγγελματικές και οικιστικές περιοχές. Θέτουμε συνεχώς το αίτημα της σύνδεσης, της Εθνικής Οδού Αθηνών- Κορίνθου, με τη Λεωφόρο πρ. ΝΑΤΟ και την Αττική Οδό.
Μέχρι σήμερα, απ΄ την Πολιτεία έχουμε λάβει υποσχέσεις, οι οποίες, φαίνεται ότι έχουν επιτέλους μια σοβαρή βάση. Αν λοιπόν, για μας, το ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκα είναι μια φορά σημαντικό, για σας, επειδή άπτεται της επαγγελματικής σας επιβίωσης, πρέπει να τεθεί στη κορυφή των διεκδικήσεών σας. Μαζί, δεν πρέπει να αφήσουμε, από τώρα και στο εξής, ας μου επιτραπεί η έκφραση «σε χλωρό κλαρί» κανέναν αρμόδιο. Προκαλούν θυμηδία οι προσδοκίες ανάπτυξης, όταν δεν συνοδεύονται από εκείνες τις υποδομές, που θα τις καταστήσουν πραγματικότητα. Είναι τραγικό να προσπαθεί ο Δήμος μας, με τους επιχειρηματίες, επί οχτώ χρόνια, να πολεοδομήσει την βιομηχανική ζώνη νότια της πρ. Λεωφ. Νάτο και ακόμη να μην έχει εκδοθεί η ΚΥΑ. Άλλο μεγάλο θέμα που, ευελπιστούμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις της Πολιτείας, αφορά στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, για την οποία μελέτες του Δήμου ολοκληρώνονται, ώστε να δοθεί λύση στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις προβλεπόμενες χρήσεις γης.
Εμείς, είτε μόνοι μας, είτε σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ήδη ανακατασκευάζουμε και διανοίγουμε νέους δρόμους, στις επιχειρηματικές περιοχές. Άφησα τελευταίο το θέμα των Δημοτικών Τελών, για να υπογραμμίσω ότι, τα Δημοτικά Τέλη του Δήμου Ασπροπύργου, είναι τα μικρότερα στην Αττική.
Σας ενημερώνω ότι από το 2007, που ανέλαβα το Δήμο, έχουν γίνει τέσσεριςμειώσεις Δημοτικών τελών και μάλιστα η τελευταία χθες, για το 2018. Στο σύνολο, η μείωση των Δημοτικών Τελών είναι της τάξεως του 12%. Ξέρετε, κανένα Δήμο της Χώρας, από το 2007, να έχει μειώσει τα δημοτικά τέλη και μάλιστα την εποχή των μνημονίων που κάποιοι Κυβερνητικοί μας παροτρύνουν να γίνουμε κι εμείς δυσάρεστοι; Το λέω αυτό, για να καταλήξω πως, ο Δήμος Ασπροπύργου, ενδιαφέρεται να διατηρηθούν οι επιχειρήσεις στον τόπο του και ταυτόχρονα να γίνουν κι άλλες επενδύσεις. Κλείνοντας, σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της Εσπερίδας σας, και σε όλες σας τις προσπάθειες. Με τη βεβαιότητα ότι, σε όλα τα καίρια ζητήματα που μας αφορούν Δήμο, Επιχειρήσεις Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεις Logistics, θα πορευόμαστε, με συνεργασία, υπευθυνότητα και συνέπεια. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!»

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ