ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Προσωπικά υπεύθυνος ο Κοτζιάς για το ναυάγιο στο Kραν Μοντανά

Εναντίον του Νίκου Κοτζιά καταφέρεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Αποδίδει προσωπική ευθύνη για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας και χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στις 10 Ιουλίου.

Με ανακοίνωσή του το τούρκικο υπουργείο αρνείται ότι η Άγκυρα είναι υπεύθυνη για το ναυάγιο αποδίδοντας στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών την ευθύνη. «Εμείς από την αρχή των διαπραγματεύσεων επιδείξαμε καλή θέληση με στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού».

Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο λέει πως οι μάταιες προσπάθειες του κ Κοτζιά να ρίξει τις ευθύνες την Τουρκία είναι ουσιαστικά προσπάθειες να κρύψει το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν γιατί ο ΥΠΕΞ δεν έδειξε καλή πίστη ούτε πολιτική βούληση εκ μέρους της πατρίδας του αλλά και των Ελληνοκυπρίων.

Τέλος η Τουρκία μέσω της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών καλεί τον κ Κοτζιά «τουλάχιστον από εδώ και στο εξής» να φερθεί με υπευθυνότητα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ