ΤΟΠΙΚΑ

Το αίτημα της Δυτικής Αττικής για ίδρυση Σχολείου 2ης Ευκαιρίας αρχίζει να δικαιώνεται

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, συνάντησε την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ. Π. Παπαγεωργίου στο Υπουργείο Παιδείας, σε συνέχεια συναντήσεων του προηγούμενου Ιουνίου με θέμα την προώθηση της ίδρυσης Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Δυτική Αττική και την ενεργοποίηση και στήριξη προγραμμάτων δια βίου μάθησης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο κ. Γ. Βασιλείου, παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας, ολοκληρωμένη διαγνωστική μελέτη του Γραφείου του για την ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Δυτική Αττική με σκοπό την θεραπεία χωρικών και κοινωνικών ανισοτήτων, την ενίσχυση πολλών κατοίκων της περιοχής για απόκτηση τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης και πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας αλλά και την εν γένει αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προσόντων τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ. Π. Παπαγεωργίου, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Δυτικής Αττικής και την δρομολόγηση ίδρυσης και λειτουργίας Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Επίσης, ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικός για την προώθηση της δια βίου μάθησης προς όφελος ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την επίλυση διαδικαστικών προβλημάτων ως προς την ισοτιμία κατόχων απολυτηρίου τίτλου Δημοτικού δεύτερης ευκαιρίας συμπολιτών μας που θα έπρεπε να είχαν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980, έτσι ώστε εκπληρώνουν το κριτήριο αποφοίτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ «Προχωράμε αποφασιστικά στην απόκτηση ενός σημαντικού εργαλείου άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού για την περιοχή».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας και κατοίκων της Δυτικής Αττικής φαίνεται να βρίσκει δικαίωση. Καταθέτοντας και σχετική διαγνωστική μελέτη για την ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Δυτική Αττική, που καλύπτει χωρικά το Θριάσιο και τη Μεγαρίδα, προχωράμε αποφασιστικά στην απόκτηση ενός σημαντικού εργαλείου άρσης του κοινωνικού αποκ- λεισμού για την περιοχή. Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπ. Παιδείας, κ. Π. Παπαγεωργίου, για την ουσιαστική στήριξη της Δυτικής Αττικής. Συνεχίζουμε…».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ