ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Το Δημοτικό Φροντιστήριο Ελευσίνας ετοιμάζεται για τη νέα σχολική χρονιά

Ο Δήμος Ελευσίνας σε μία προσπάθεια να κρατήσει ψηλά την ποιότητα ζωής των μαθητών της πόλης μας, θα συνεχίσει για 5η χρόνια  τον θεσμό του Δημοτικού Φροντιστηρίου για μαθήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Δημοτικό Φροντιστήριο έχει σκοπό να συμβάλλει στην υποστήριξη μαθητών που οι οικογένειές τους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Με σκοπό το Δημοτικό φροντιστήριο να ξεκινήσει την λειτουργία του παράλληλα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καλούμε:
1) δάσκαλους, καθηγητές και φοιτητές που  μπορούν  να συμβάλουν εθελοντικά στην λειτουργία του προγράμματος του Δημοτικού Φροντιστηρίου του Δήμου μας
2) τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Δημοτικού Φροντιστηρίου.
να απευθυνθούν :
Στο Τμήμα Διαφάνειας, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής
Διεύθυνση :
Χατζηδάκη 41& Δήμητρος

Δημαρχείο Ελευσίνας, 1ος Όροφος
Υπευθ. Επικοινωνίας
Ευαγγελία Μακρή
Τηλ. Επικοινωνίας:
210- 5537216
e.mail:
grprog@elefsina.gr
Ώρες εξυπηρέτησης :
09:00-15:00

Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων  έως Παρασκευή 09.09.2016

Απαραίτητα κριτήρια για την συμμέτοχή των μαθητών στο Δημοτικό Φροντιστήριο είναι:
1) Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τον προηγούμενο χρόνο 6.000,00 ευρώ συν 1.200,00 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
2) Στην περίπτωση οικογενειών που και τα δύο ενήλικα μέλη (σύζυγοι) είναι άνεργα, τα οποία προσκομίζουν σχετικό αποδεικτικό απόλυσης ή διακοπής επιχείρησης, το συνολικό ετήσιο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 15.000,00 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε προστατευόμενο μέλος, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να υποστηριχθούν άνεργοι κάτοικοι του Δήμου, των οποίων τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους είναι πολύ χαμηλότερα.
3) Για άτομα με ειδικές ανάγκες (που έχουν κριθεί ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας >67% ή/και λαμβάνουν σύνταξη ή επίδομα για την αναπηρία τους) το ανωτέρω ποσό (6.000,00€) προσαυξάνεται κατά 50%.

Δικαιολογητικά ένταξης και διαδικασία

Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας,
Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού τρέχοντος έτους.
Πρόσφατο πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.
Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., ΕΥ.Δ.Α.Π.) στο όνομα του αιτούντος ή μέλους της οικογένειάς του με το οποίο συνοικεί.
Για τους ανέργους, φωτοτυπία της Κάρτας Ανεργίας του ΟΑΕΔ
Σημειώνεται ότι παιδιά οικογενειών που έχουν ενταχθεί στις παροχές του κοινωνικού παντοπωλείου είναι αυτόματα δικαιούχοι του Δημοτικού Φροντιστηρίου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ