UncategorizedΤΟΠΙΚΑ

Το διαλυτήριο των αφων Σάββα διχάζει το δημοτικό συμβούλιο Ελευσίνας

savvasdialitirioΈνταση και αποχωρήσεις προκάλεσε η συζήτηση – ως έκτακτου- του θέματος << Λήψη απόφασης επί της αποφάσεως του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνος Α.Ε. για παραχώρηση χώρου της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ελευσίνας στην περιοχή Βλύχα στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ » , στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας της Τρίτης. Ειδικότερα, υπήρξε διαφωνία από πλευράς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Πρώτη Πόλη, Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία και Ενεργή Συμπολιτεία , οι οποίες αποχώρησαν από την συνεδρίαση διαμαρτυρόμενες για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, και συγκεκριμένα για τη μη έγκαιρη ενημέρωσή τους για τις εισηγήσεις των θεμάτων του Δημ. Συμβουλίου και επιπλέον για την απόφαση της Δημοτικής αρχής να φέρει αιφνιδιαστικά ως έκτακτο θέμα την επαναλειτουργία των διαλυτηρίων των αδελφών Σάββα (ακολουθεί σχετική ανακοίνωση στη σελίδα. 4). Πάντως, σύμφωνα με το δήμο, τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για το θέμα που προέκυψε με τις παραταξεις της Αντιπολίτευσης. Να αναφέρουμε δε ότι η δημοτική αρχή προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος για το μείζον θέμα της παραχώρησης τμήματος του χερσαίου χώρου στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ, το οποίο και αναφέρει τα εξής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας που συνήλθε την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΒΑΣΙΛΗ ΑΓΡΙΜΑΚΗ, παρόντος του Δημάρχου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, συζήτησε το 2ο έκτακτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης << Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της αποφάσεως του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνος Α.Ε. για παραχώρηση χώρου της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ελευσίνας στην περιοχή Βλύχα στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ» και μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση μεταξύ των μελών του .

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Την έκδοση του παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ:

To Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ αφενός μεν να ανακαλέσει την από 23 – 12 – 2014 απόφασή του για παραχώρηση τμήματος του χερσαίου χώρου στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ, αφετέρου δε να παραχωρήσει τον χώρο στον Δήμο Ελευσίνας. Απαιτεί από την Διεύθυνση Βιομηχανίας – Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Αττικής να μην ανακαλέσει την διακοπή λειτουργίας του ναυπηγείου, αφού η δραστηριότητα δεν είναι συναφής προς τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής στην περιοχή. Απαιτεί από το Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να προβεί σε επιτόπου αυτοψία και έλεγχο των όρων της υπό αναστολή Άδειας Λειτουργίας και της απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Ορών.

Το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ να κοινοποιηθεί: 1. Στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη. 2. Στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη. 3. Στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα. 4. Στο Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας. 5. Στην Δ/νση Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Αττικής. 6. Στην Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου. 7. Στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννη Βασιλείου. 8. Στους Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής 9. Στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας. 10.Στον Τοπικό Τύπο.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 15/15.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΙΡ.ΣΚΑΝΔΑΛΗ,Γ.ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ,ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΑΓΡΙΜΑΚΗΣ , Π.ΛΙΝΑΡΔΟΣ,Κ.ΜΑΡΟΥΓΚΑ, Χ.ΑΝΔΡΩΝΗΣ,ΑΘ.ΔΙΟΛΕΤΗΣ, ΑΘ. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Ν.ΨΟΥΝΗΣ, ΑΘ.ΚΡΙΕΚΟΥΚΗΣ, Δ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Δ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Δ.ΤΣΑΤΣΗΣ, ΕΜ.ΚΑΛΟΓΡΙΔΑΚΗΣ

Ακολουθεί η ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-2-2015

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 3-2-2014 οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης Πρώτη Πόλη, Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία και Ενεργή Συμπολιτεία , αποχώρησαν από την συνεδρίαση διαμαρτυρόμενες για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Το κείμενο που κατατέθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής: « κ . Πρόεδρε εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας για την μη σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα συμμετέχουμε στην σημερινή συνεδρίαση (Τρίτη 3-2-2015). Συγκεκριμένα διαμαρτυρόμαστε για την μη έγκαιρη ενημέρωση μας για τις εισηγήσεις των θεμάτων του Δημ. Συμβουλίου, τις οποίες λάβαμε Δευτέρα μεσημέρι, δηλ. μία ημέρα πριν την συνεδρίαση. Επίσης διαμαρτυρόμαστε γιατί συστηματικά απαξιώνεται η διαδικασία των προ ημερησίας διατάξεως ερωτήσεων, με την επιλεκτική απάντηση αυτών. Και τέλος διαμαρτυρόμαστε γιατί ενώ υπάρχει πρόβλεψη στον νόμο 3852 και ενόσω υπάρχει και παλαιότερη σχετική απόφαση του Δημ. Συμβουλίου για την διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεων η Δημοτική αρχή σκόπιμα αδρανεί.» Προς επιβεβαίωση των παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η απόφαση της Δημοτικής αρχής να φέρει αιφνιδιαστικά ως έκτακτο θέμα την επαναλειτουργία των διαλυτηρίων των αδελφών Σάββα. Ένα θέμα που ο Δήμαρχος το γνώριζε τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2014. Μάλιστα ο νέος ιδιοκτήτης του διαλυτηρίου κάλεσε τον Δήμο να απομακρύνει από την έκταση του, παλιό αντιρρυπαντικό σκάφος ιδιοκτησίας του Δήμου . Η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος αιφνιδιαστικά ως έκτακτο και χωρίς να έχουν προσκληθεί οι εμπλεκόμενοι φορείς δείχνει την πρόθεση της Δημοτικής αρχής να υποβαθμίσει το θέμα με στόχο να αποδεχτούμε άλλο ένα τετελεσμένο περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της πόλης μας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θα ζητήσουμε να συζητηθεί ως τακτικό θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και με πρόσκληση να παραβρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. (Πρόεδρος του Ο. Λ.Ε. εκπρόσωπος της περιφέρειας , περιβαλλοντολογικές οργανώσεις κ .α.λ ).

Οι επικεφαλείς των παρατάξεων: – Λιάσκος Δημήτρης – Βιλλιώτης Νίκος – Βαμβακάς Κώστας

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ