ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Γενικό λίφτινγκ στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα

Παρεμβάσεις θα γίνουν από το σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα του ΑΙΣΧΥΛΟΥ μέχρι τον Αρχαιολογικό χώρο

Το Περιφερειακό Συμβουλιο Αττικής – στην τελευταία του συνεδρίαση για το 2016 αποφάσισε την Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ελευσίνας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 2.496.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πορους της Περιφέρειας Αττικής – ενώ η δημοπράτηση θα γίνει απο τον Δήμο Ελευσίνας.
Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε ομόφωνα και κατά πλειοψηφία ως προς τη σύνθεση της επιτροπής παρακολούθησης.

Πρόκειται για ενα έργο ιδιαίτερης σημασίας αλλά και προοπτικής γιατί:
Οι παρεμβάσεις θα ξεκινούν από το σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα του ΑΙΣΧΥΛΟΥ και θα φτάνουν μέχρι τον Αρχαιολογικό χώρο.
Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς ενόψει της διοργάνωσης του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021 και φυσικά έχει στόχο την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ προβολή της Ελευσίνας , του Θριασίου Πεδίου αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής !

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ