ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

“Το λιμάνι της Ελευσίνας σε ήρεμα νερά”

Γύρισε σελίδα ο ΟΛΕ – Συζήτηση με το Σωματείο Λιμενεργατών του Οργανισμού

Μπορεί η οικονομική κρίση να συνεχίζεται στη χώρα μας, κάποια όμως φωτεινά παραδείγματα δίνουν ελπίδα. Μιλάμε για όσα εξελίσσονται τελευταία στο Λιμάνι της Ελευσίνας και τον Οργανισμό που τον διοικεί.

Η λέξη Ελευσίνα και “Λιμάνι” είναι ταυτόσημες και πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με τη λειτουργία του, με την τοπική κοινωνία και της ανάγκες της. Η νέα διοίκηση του Οργανισμού ανέλαβε πριν 5 μήνες και έδειξε θετικά δείγματα με την ως τώρα λειτουργία της. Αυτά έχουν να κάνουν μεν με την ανάπτυξη του Οργανισμού αλλα και την άμεση σχέση του με τους φορείς και τους πολίτες.

Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε πως στο παρελθόν πολλές ήταν οι ειδήσεις που είχαν εκφραστεί στα ΜΜΕ για λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων στο Λιμάνι ενω η γενικότερη εικόνα της παράκτιας ζώνης μόνο οργανωμένη δεν έμοιαζε.

Οι μόνοι που θα μπορούσαν να μας περιγράψουν την κατάσταση αυτή είναι αυτοί που τη βιώνουν καθημερινά, δηλαδή οι λιμενεργάτες.

Σε συνομιλία λοιπόν που είχαμε με τον Πρόεδρο του Σωματείου κο Χρήστο Κατσογιάννη, Αντιπρόεδρο Αρτινό Γεώργιο και τον Αρχιεργάτη Αλέκο Αλεξίου, μας είπαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως πως τελευταία ο κύκλος εργασιών του ΟΛΕ άγγιζε το μηδέν λόγω της οικονομικής κρίσης. Επίσης, μας ανέφεραν πως οι άνθρωποι που είχαν σχέση με το λιμάνη πριν την κρίση ήταν πάνω απο 500 οικογένειες (λιμενεργάτες, φορτηγατζήδες, γερανοί, πράκτορες κλπ). Αυτή τη στιγμή όμως δουλεύουν μόνο 50 λιμενεργάτες, μια φορά την εβδομάδα. Οι οδηγοί έχουν εξαφανιστεί γιατι δεν έχουν δρομολόγια, ενω το πρόβλημα της κρίσης “εμείς οι λιμενεργάτες το είχαμε συνειδητοποιήσει πριν αρχίσει” αναφέρουν.

Δεν είναι δυνατόν να θες να πάει ο Οργανισμός καλα αλλάζοντας συνεχώς διοικήσεις

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του Σωματείου με την προηγούμενη διοίκηση, σημείωσαν πως “η προηγούμενη διοίκηση δεν μας είχε βοηθήσει”. Σε άλλη ερώτηση για το αν οι συχνές αλλαγές διοικήσεων του ΟΛΕ βοηθούν το Λιμάνι, μας είπαν πως “δεν είναι δυνατόν να θες να πάει ο Οργανισμός καλα αλλάζοντας συνεχώς διοικήσεις, δεν μπορεί κάποιος νέος διοικητής να δείξει σε λίγους μήνες έργο – πόσο μάλλον όταν το Λιμάνι της Ελευσίνας είναι ένα κομβικό λιμάνι μετα απο αυτα του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης”.

Μεχρι τώρα δεν υπήρχε κανένας έλεγχος εισόδου. Πιο εύκολα έμπαινε ο ψαράς παρα ο λιμενάρχης και ο πράκτορας

Σε άλλο ερώτημα για τις σχέσεις τους με τη νέα διοίκηση και με τον πρόεδρο Σ. Μιχαήλ, μας είπαν: “Με τον νέο πρόεδρο συνεργαζόμαστε πιο καλά απο τους προηγούμενους, υπάρχει ενδιαφέρονlimani_elefsinas_2 να πάει μπροστά το λιμάνι, κάνει πέντε βασικά πράγματα στο λιμάνι που ήταν αναγκαία για να έρθουν καράβια. Εμάς μας ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά ο οργανισμός καθως όλα είναι μια αλυσίδα. Παλιά δεν γινόντουσαν έργα στο λιμάνι όπως τα μπλόκια τα κρυπηδόματα, δεν υπήρχε φωτισμός, κ.α.. Με την νέα διοίκηση αυτά έχουν αρχίσει να υλοποιούνται όπως επίσης γίνεται μια κίνηση αυτοί που μπαίνουν στο λιμάνι να ελέγχονται καθως μεχρι τώρα δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Πιο εύκολα έμπαινε ο ψαράς παρα ο λιμενάρχης και ο πράκτορας.”

Ο κόλπος της Ελευσίνας δεν θα βρωμίσει με 10-20-30 πλοία που θα κάτσουν 2-3 μήνες, ξέρουμε πολύ καλά απο τι έχει βρωμίσει

Σε ερώτηση για το αν βλέπουν να αλλάζει κάτι στο λιμάνι με τις επιλογές της νέας διοίκησης, μας ανέφεραν πως και με τον ελλιμενισμό τον πλοίων ο οργανισμός θα έχει υψηλά έσοδα: “Ο κόλπος της Ελευσίνας δεν θα βρωμίσει με 10-20-30 πλοία που θα κάτσουν 2-3 μήνες, ξέρουμε πολύ καλά απο τι έχει βρωμίσει. Η τοπική κοινωνία θα οφεληθεί απο αυτό καθως τα έσοδα – τα οποία ήδη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Είναι μια αλυσίδα.”

Κατέληξαν αναφέροντας: “Η νέα διοίκηση σε αυτούς τους 5 μήνες που έχει αναλάβει δείχνει ενδιαφέρον και θέληση να κάνει έργο για το λιμάνι. Βέβαια όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και μακάρι το αποτέλεσμα να είναι και αυτό θετικό”

 

Ε. Λιάκος

 

 

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ