ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Το Παλαιό Ελαιουργείο και η δεξίωση του Σαββάτου!

Απο τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της χώρας μας είναι τα Αισχύλεια. Ένας απο τους χώρους που εξελίσσονται αυτά είναι το παλαιό ελαιουργείο. Κάλλιστα το ελαιουργείο ονομάζεται και “πολυχώρος” καθως εκεί παρουσιάζονται εκτος απο τα Αισχύλεια και άλλες εικαστικές παρεμβάσεις που τιμούν πραγματικά την περιοχή της Ελευσίνας.

Ο χώρος αυτός είναι ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας και έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Ελευσίνας για αξιοποίηση.

Ερχόμαστε λοιπόν στις εξελίξεις του περασμένου Σαββάτου.Ο Χώρος του Ελαιουργείου κυριολεκτικά άλλαξε όψη όταν η εταιρία Zazoo Event Rentals τοποθέτησε στους χώρους του Ελαιουργίου διάφορες κατασκευές – μετατρέποντάς τον σε υπαίθρια ταβέρνα. Το βράδυ εξελίχθηκε μια εκδήλωση της ολλανδικής εταιρίας ονόματι Roba Holdings. Την επόμενη ημέρα βρεθήκαμε στον χώρο οπου αποτυπώσαμε την εικόνα μετά το πέρας της εκδήλωσης – καθως και φωτογραφικό υλικό πριν την εκδήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος παραχωρήθηκε στην εταιρία Roba Holdings η οποία έκανε την παραπάνω εκδήλωση για τους εργαζομένους της. Αυτό είχε αποφασιστεί – συμφωνα με πληροφορίες- απο τον Φεβρουάριο.

Σε επικοιωνία με τον εκπρόσωπο του Δήμου Ελευσίνας και υπεύθυνο του χώρου Γαβριήλ Καμπάνη, μας ανέφερε πως η εταιρία ζήτησε απο τον Δήμο την παραχώρηση του χώρου για να διεξάγει εκδήλωση για το προσωπικό της, πράγμα για το οποίο ο Δήμος δεν είχε αντίρρηση.

“Το σκεπτικό του Δήμου ήταν οτι αυτό θα είχε θετικό αντίκτυπο στην συνολική εικόνα της πόλης, μετά και την ανάληψη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. Ερχόμενοι τώρα στο παραπεντε της εκδήλωσης, διαπιστώσαμε όλες τις προαναφερθείσες κατασκευές. Τότε μπήκαμε στο δίλημμα αν θα έπρεπε να ακυρώσουμε η όχι την εκδήλωση. Προτιμήσαμε να αφήσουμε την εκδήλωση να διεξαχθεί καθώς παρόλη την αντίθεσή μας στις κατασκευές – η παρουσία πάνω απο 1000 ατόμων στην εκδήλωση θα είχε θετικό αντίκτυπο”

Επίσης ο κος Καμπάνης μας ανέφερε πως στο υπαίθριο θέατρο παραγματοποιήθηκε και καλλιτεχνικό δρώμενο και οτι η εταιρία ήθελε να δείξει μια αντιπροσωπευτική εικόνα της Ελλάδας στους εργαζόμενους που φιλοξένησε .

Αυτά τα αναφέρουμε διότι στον πολυχώρο του Ελαιουργείου λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις που εχουν άμεση σχέση με πολιτισμό που αρμόζει στην ταυτότητα των Αισχυλίων και ειδικά του πολιτισμού της Ελευσίνας. Η εικόνα του Σαββάτου όμως δεν μας επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο. Και να σκεφτείτε πως η τοποθέτηση των κατασκευών της εταιρίας catering τοποθετήθηκαν επάνω στο έργο του Μικελάντζελο Πιστολέτο που στοίχισε στους κατοίκους της Ελευσίνας 30.000€.

Τέλος, αναμένουμε απαντήσεις για το θέμα στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο οπου σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει συζήτηση.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ