ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σχέδιο για την επιστροφή των μαθητών δημοτικού

Στα θρανία επιστρέφουν σε μια εβομάδα από σήμερα -την 1η Ιουνίου- οι μαθητές των δημοτικών, των νηπιαγωγείων αλλά και των παιδικών σταθμών.

Η απόφαση για την επάνοδο των μικρών σε ηλικία μαθητών στις τάξεις ελήφθη ομόφωνα στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων με «οδηγό» την εικόνα που υπάρχει από την επιστροφή των μαθητών της Γ΄Λυκείου.

«Η εικόνα που είχαμε από το άνοιγμα των σχολείων ήταν πάρα πολύ καλή. Η καμπύλη της επιδημίας δεν επηρεάστηκε. Είναι ο καλύτερος καιρός τώρα, που έχουμε χαμηλή επιδημία, τα παιδιά να πάνε στα σχολεία και να μάθουν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται σε αυτό το νέο περιβάλλον. Είναι καλύτερα τώρα παρά το φθινόπωρο» δήλωσε το μέλος της επιτροπής και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Σύμψας σημείωσε πως τα σχολεία έχουν μικρό ρόλο στην εξάπλωση της πανδημίας και τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον ιό σε σχέση με άλλες ηλικιακές ομάδες.

«Στην Ελλάδα η επιδημία έπεσε απότομα όταν έγινε lockdown. Τα σχολεία είχαν μια πολύ χαμηλότερη συνεισφορά στον έλεγχο της επιδημίας. Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά κινδυνεύουν πολύ λιγότερο από τη επιδημία από ότι κινδυνεύουν οι ενήλικες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

Ενόψει των επίσημων ανακοινώσεων στη 1 μετά το μεσημέρι από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο -στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα- η εικόνα που υπάρχει είναι ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο που εφαρμόστηκε για Λύκεια και Γυμνάσια.

Διαφήμιση

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι τάξεις είχαν 15 μαθητές το πολύ και όπου δεν υπήρχε δυνατότητα συστέγασης των τυχόν νέων τμημάτων τότε τα τμήματα κάνουν μάθημα εναλλάξ (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και Τρίτη-Πέμπτη).

Σε κάθε περίπτωση και οι μαθητές των δημοτικών θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις και να κάνουν χρήση αντισηπτικών.

Αυτό που μένει, επίσης, να διευκρινιστεί είναι αν θα επιβεβαιωθεί η πληροφορία για επέκταση του σχολικού έτους για τα δημοτικά μέχρι τις 30 Ιουνίου, αν θα ανοίξουν ή όχι τα ολοήμερα σχολεία ενώ ένα ακόμα θέμα που αναμένεται να διευθετηθεί είναι το θέμα των αναπληρωτών, η σύμβαση των οποίων λήγει στις 21 Ιουνίου και περιμένουν παράταση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή σε τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς, επεσήμανε ότι για τα δημοτικά σχολεία οι αποφάσεις θα είναι υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών. Μιλώντας στους εκπαιδευτικούς είπε: «γνωρίζετε πολύ καλά, ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για το παιδί στην τάξη, γι’ αυτό και σταδιακά έχουμε δρομολογήσει την επιστροφή στα σχολεία, τώρα που επιδημιολογικά οι ειδικοί μας επιτρέπουν να το κάνουμε, αλλά πάραυτα μάθαμε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της κρίσης και για τη σημασία της τηλεκπαίδευσης, αλλά και για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση παρέχοντας εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό»

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ