ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Το Χαϊδάρι σώζεται από τα ποτάμια νερού

Επιτέλους  δημοπρατήθηκε το κεντρικό αντιπλημμυρικό έργο (συλλεκτήριος αγωγός ομβρίων) κάτω από την Λ. Αθηνών, που θα συγκεντρώνει και θα διοχετεύει στον Κηφισό τους χειμμάρους που  κατεβαίνουν κάθε χειμώνα από το Ποικίλο και το Στρατόπεδο, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές σε πολλές γειτονιές του Χαϊδαρίου όπως η Ρίμινι και η Ιερού Λόχου,  το Κολυμβητήριο, η Φιλοπάππου, αλλά και την κεντρική Λεωφόρο, μπροστά από το Δημαρχείο.

Το έργο, που προάγει την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής στην πόλη, δημοπρατήθηκε στις 30 Αυγούστου από την Περιφέρει α Αττικής. Πρόκειται για μεγάλης διατομής αγωγό, συνολικού μήκους 1.486 μέτρων και προϋπολογισμού 9.900.000 ευρώ, από το Κάμπινγκ (όρια με Αιγάλεω) έως την πολύπαθη οδό Πύλου.

Το μεγαλύτερο μέρος του κορυφαίοας σημασίας αντιπλημμυρικού είχε εκτελεστεί πριν από 10 χρόνια από τον Κηφισό μέχρι το Κάμπινγκ, αλλά το 2006 σταμάτησε εκεί, αφήνοντας πολλές φορές εκτεθειμένο το Χαϊδάρι στις καταστροφικές νεροποντές , όπως συνέβη το περυσινό φθινόπωρο, με οδυνηρές συνέπειες για πολλά  νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαϊδαρίου, Μ. Σελέκο, η εξέλιξη αυτή αποτελεί τη δικαίωση αγώνων χιλιάδων συνδημοτών αλλά και της σημερινής δημοτικής αρχής , καθώς έπειτα από πολλά έτη το συγκεκριμένο δίκαιο αίτημα πήρε σάρκα και οστά.

Τις εξελίξεις γι’ αυτή την υπόθεση παρακολουθούν από κοντά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Κώστας Βορέας, και η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γιώτα Παναγιωτάκου.

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!