ΕΛΛΑΔΑ

Το όριο της φτώχιας προστασία από τους πλειστηριασμούς

 

Με τρεις ταχύτητες θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία των δανειοληπτών με «κόκκινα δάνεια», με την πλήρη προστασία να παρέχεται ουσιαστικά στους δανειολήπτες που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα ή είναι στο όριο της φτώχειας και αντιπροσωπεύουν περίπου το 25% των κόκκινων δανειοληπτών.

Η πρώτη κατηγορία αφορά αυτούς που δεν έχουν καθόλου εισόδημα και για τους οποίους το δημόσιο θα πληρώσει 100 εκατ. ευρώ για τις δόσεις τους προς τις τράπεζες.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά δανειολήπτες που έχουν εισόδημα στο όριο της φτώχειας, δηλαδή από 8.180 ευρω για τον άγαμο έως 21 χιλιάδες ευρω για τετραμελή οικογένεια. Θα εντάσσονται αυτόματα στη νομοθεσία και θα πληρώνουν ένα μικρό ποσό ως δόση.
Αναλυτικά τα εισοδηματικά κριτήρια:
8180 ευρώ για τον εργένη
13917 ευρώ για τον παντρεμένο
17278 ευρώ για τον παντρεμένο με ένα παιδί και
20639 ευρώ για τον παντρεμένο με δύο παιδιά
Και οι δυο πρώτες κατηγορίες αφορούν δανειολήπτες με ακίνητα που έχουν αντικειμενική αξία έως 170.000 ευρώ.
Η τρίτη κατηγορία αφορά το 35% των υπερχρεωμένων δανειοληπτών με αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια, δηλαδή από 13.906 ευρώ για τον άγαμο έως 35.086 ευρώ για την τετραμελή οικογένεια και αντικειμενική αξία ακινήτου έως 230 χιλιάδες ευρώ.
Αναλυτικά τα εισοδηματικά κριτήρια:
13906 ευρώ για τον εργένη
23659 ευρώ για τον παντρεμένο
29372 ευρώ για τον παντρεμένο με ένα παιδί και
35086 ευρώ για τον παντρεμένο με δύο παιδιά
Οι δανειολήπτες που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία θα εντάσσονται στο νόμο μετά από την κρίση εξωδικαστικού οργάνου και με κριτήρια επιπλέον συνεργασιμότητας και πιστωτικού παρελθόντος.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ