ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου “ρίχνει φώς στον πολιτισμό” και παρουσιάζει την εικονική του επιχείρηση

Η εικονική επιχείρηση του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου “ΟΜΗΡΟΣ: Ρίχνω φως στον πολιτισμό” δημιουργεί καινοτόμες λύσεις για μουσεία και πολιτιστικούς χώρους με στόχο τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να έχουν πρόσβαση σε αυτά αλλά και να μάθουν την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου "ρίχνει φώς στον πολιτισμό" και παρουσιάζει την εικονική του επιχείρησηΤο σχολείο συμμετέχει στον διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) Junior Achivement Greece, στον οποίο θα παρουσιάσει την εικονική του επιχείρηση. Οι μαθητές “επένδυσαν” σε μια επιχείρηση ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα. Οταν αντιλήφθηκαν ότι τα άτομα με προβλήματα όρασης δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα μουσεία, αποφάσισαν να συστήσουν μία εταιρεία επιχειρώντας να διαμορφώσουν τους μουσειακούς χώρους… από την αρχή. Της έδωσαν το όνομα «Ομηρος – Κλείνω το μάτι στον πολιτισμό» και ξεκίνησαν από το πλησιέστερο μουσείο της περιοχής τους.

Το άτομο χωρίς όραση θα μπορεί –αγγίζοντάς το– να ακούσει την ιστορία του εκθέματος, στα ελληνικά και αγγλικά.

Ο Σωκράτης Κουμπάρδας, ένας από τους 29 μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εξηγεί πώς θα εφαρμοστεί η ιδέα σε μουσεία. «Το άγαλμα της “Φεύγουσας Κόρης” είναι το πρώτο πιστό αντίγραφο στο οποίο θα προσαρμόσουμε αισθητήρες. Επίσης, στόχος είναι να δημιουργηθούν ειδικοί διάδρομοι πρόσβασης ώστε να διευκολύνεται η περιήγηση στους χώρους του μουσείου, καθώς και να μεταφραστούν οι σημαντικότερες πληροφορίες του οδηγού του μουσείου σε γραφή Μπράιγ».

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο THE MALL ATHENS απο την Τρίτη 17 Απριλίου και ώρα 9:00-15:00
Το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου "ρίχνει φώς στον πολιτισμό" και παρουσιάζει την εικονική του επιχείρηση

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο website: http://www.omirosaccess.com/

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ