ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τριήμερη Έκθεση Πολιτισμού Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα

Την Παρασκευή, 14-10-2015 και ώρα 7μμ, εγκαινιάζεται η Έκθεση Πολιτισμού Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα (Παλαιά Ελαιουργική) που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 16-10-2016.

Η φετινή Έκθεση Πολιτισμού Δυτικής Αττικής έχει θέμα «Παλιές και Νέες Πατρίδες» και εντάσσεται στηνπροσπάθεια στήριξης της υποψηφιότητας της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης για το 2021. Τα εγκαίνια της φετινής Έκθεσης θα κάνει παιδί προσφύγων που φιλοξενείται στη δομή φιλοξενίας στην Ελευσίνα σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης, αποδοχής, αλλά και σηματοδότησης τους θέματος της Έκθεσης που αναφέρεται στις παλιές και νέες πατρίδες.

Η Έκθεση Πολιτισμού Δυτικής Αττικής 2016 περιλαμβάνει τριήμερο μουσικοχορευτικών και λαογραφικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή δημοτικών πνευματικών κέντρων και δημοτικών νπδδ, εθνικοτοπικών συλλόγων, πολιτιστικών συλλόγων, συλλόγων τσιγγάνων, δημοτικών σχολείων και μουσικά σχήματα εργαζομένων. Η ποικιλία των συμμετεχόντων αναδεικνύει το πλούσιο πολιτιστικό παρόν της Δυτικής Αττικής αλλά και την πολυπολιτισμικότητα και διαφορετικότητα που είναι ευκαιρία και πηγή κοινωνικής προόδου.

Η περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, προσεγγίζουν και προωθούν την εν λόγω συνάντηση ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ενεργών πολιτιστικών δρώντων της περιοχής, καταδεικνύοντας τη δύναμη του πολιτισμού για την επίτευξη κοινωνικής συνοχής μέσα από τη διαχείριση της διαφορετικότητας και την προώθηση των αξιών της συνέργειας και της αλληλεγγύης.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της Έκθεσης Πολιτισμού Δυτικής Αττικής 2016  και η σχετική πρόσκληση στα εγκαίνια της Έκθεσης.

πατηστε εδω

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ