ΤΟΠΙΚΑ

Τριακόσια παιδιά, του Ασπρόπυργου, εξετάστηκαν δωρεάν κι απέκτησαν Ατομικό Δελτίο Υγείας

Τριακόσια παιδιά, του Ασπρόπυργου, εξετάστηκαν δωρεάν κι απέκτησαν Ατομικό Δελτίο ΥγείαςΟ Δήμος Ασπροπύργου και οι Ιατροί του Υπουργείου Υγείας, που ορίστηκαν από τη 2η ΔΥΠΕ, Πειραιώς και Νήσων, έφεραν σε πέρας ένα πρόγραμμα που ωφέλησε πολλαπλά, την κοινωνία της πόλης. Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι, για αρκετά παιδιά, η εξονυχιστική-ιατρική εξέτασή τους, έγινε για πρώτη φορά, και συνοδεύτηκε με την έκδοση του Ατομικού του Δελτίου Υγείας, αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι, τα συγκεκριμένα παιδιά, με υποδειγματική τάξη και εντελώς δωρεάν, έτυχαν ολοκληρωμένης εξέτασης και –σε κάποιες περιπτώσεις- και υπεύθυνης, ιατρικής φροντίδας.
Αναφερόμενος, στην πρωτοβουλία που ανακούφισε οικονομικά τις οικογένειες εκατοντάδων παιδιών του Ασπρόπυργου, ο Δήμαρχος της πόλης, και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Νικόλαος Μελετίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, Δήμος και 2η ΔΥΠΕ, φέραμε σε πέρας ένα σημαντικό έργο. Εξετάστηκαν τριακόσια (300) παιδιά, εντελώς δωρεάν, και εκδόθηκαν τα Ατομικά Βιβλιάρια Υγείας που είναι απαραίτητα για την εγγραφή τους στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία. Κι αυτή είναι μια δράση, που εκδηλώθηκε πιλοτικά, για πρώτη φορά σε Δήμο της Χώρας!
Αποδείξαμε, μαζί με την ηγεσία της 2ης ΔΥΠΕ, τον Διοικητή, κ. Καρβούνη, και την Υποδιοικητή κ. Τσιαπαρίκου, πως όταν υπάρχει διάθεση προσφοράς, σχέδιο, συντονισμός και υπευθυνότητα, κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος! Σχεδόν επί ένα μήνα οι Γιατροί που όρισε η 2η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας, κ.κ. Κηπουρίδης Δημήτριος  και Μεγρέμη Αμαλία, καθώς και η νοσηλεύτρια κ. Φασούλη Βασιλική, εξέτασαν –με μεγάλη επιμέλεια- όλους τους μικρούς μαθητές της πόλης. Εκτός απ’ τους συνεργάτες μου στο Δήμο, απευθύνω ευχαριστίες και συγχαρητήρια, όχι μόνο στην ηγεσία της 2ης ΔΥΠΕ, αλλά και στην ομάδα εργασίας, της Υποδιοικητού, κυρίας Τσιαπαρίκου, και συγκεκριμένα στα στελέχη της 2ης ΔΥΠΕ, κ.κ. Αχιλλέα Γαβρά, Αθηνά Κανακίδου, Ευαγγελία Καρεγλά, και στο στέλεχος της Παιδικής Πολυκλινικής κ. Ιωάννη Ντουρακόπουλο.
Το γεγονός ότι ήδη, επεξεργαζόμαστε πληθώρα νέων πρωτοβουλιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας [είκοσι (20) περίπου], που θα εκδηλωθούν στην πόλη μας, από το Σεπτέμβριο και πέρα, δίνει το μέτρο μιας συνεργασίας, που καλύπτει το σύνολο των αναγκών υγείας των πολιτών του Ασπρόπυργου.
Με την ευκαιρία, αισθάνομαι την υποχρέωση να συγχαρώ δημόσια, τη Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ, και για την άμεση και αποτελεσματική συνδρομή της, στο αίτημα που της υποβάλαμε, για ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Ασπροπύργου, κατά τις ημέρες της πρόσφατης, μεγάλης πυρκαγιάς, σε εργοστάσιο της συνοικίας Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, κάλυψε όλες τις ανάγκες μας, και συνέβαλε στην εμπέδωση της βεβαιότητας ότι, από ιατρικής πλευράς και πολιτικής προστασίας, Δήμος και Υγειονομικές Αρχές είναι στο πλευρό τους. Και τούτο, διότι, εκτός της ιατρικής συνδρομής, ο Δήμος διένειμε μάσκες ενεργού άνθρακα, σε κατοικίες, δίπλα από το χώρο της πυρκαγιάς, και μεγάλες ποσότητες πόσιμου νερού, ενώ ήταν έτοιμος για την εκκένωση της περιοχής, και τη μεταφορά πολιτών σε Ξενοδοχεία, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εφόσον οι συνθήκες το  επέβαλαν».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ