ΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΦΥΛΗ

“Τριγμοί” στο δημοτικό συμβούλιο Φυλής για την αξιοποίηση της βιομάζας

Έντονους κραδασμούς στο δημοτικό συμβούλιο προκάλεσε η εισήγηση για την εκπόνηση μελέτης από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για λογαριασμό του δήμου Φυλής στο πλαίσιο του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ» για την ενεργειακή αυτοτέλεια του δήμου Φυλής.

Σημείο αιχμής αποτέλεσε η αναφορά στην αξιοποίηση της βιομάζας, γεγονός  το οποίο η αντιπολίτευση χαρακτήρισε κατηγορηματικά ως προμήνυμα εργοστασίου καύσης στην περιοχή.

Για προγραμματική σύμβαση με έναν κεντρικό φορέα, ο οποίος θα κάνει προτάσεις σχετικά με την αξιοποίηση της βιομάζας έκανε λόγο ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και δήλωσε και ο ίδιος αντίθετος με την καύση. «Μιλάτε για καύση και θερμική επεξεργασία της βιομάζας. Η πρόταση μιλά για αξιοποίηση. Να δούμε τι είναι και τι θα μας πούνε. Μη δημιουργούμε εντυπώσεις» τόνισε.

«Το θέμα του εργοστασίου καύσης ή θερμικής επεξεργασίας έχει κριθεί στην περιοχή και έχει τελειώσει. Από τη στιγμή που εσείς έχετε δηλώσει ότι πάτε για αποκατάσταση, δε μπορεί να βάλετε την περιοχή σε τέτοια περιπέτεια. Ο δήμος δεν έχει καμία υποχρέωση να διαχειρίζεται τη βιομάζα» σημείωσε ο Δημήτρης Μπουραΐμης. Δήλωσε δε αντίθετος σε οποιαδήποτε πρόταση για εργοστάσιο καύσης στην περιοχή.

Διαφήμιση

«Ψιλομπίζνα» χαρακτήρισε τη συνεργασία με το ΚΑΠΕ ο επικεφαλής της παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ Γιώργος Αβράμης, σημειώνοντας ότι «σε λίγο καιρό θα έρχονται εδώ διάφοροι μελετητές να παίρνουν δουλειές και ο δήμος Φυλής θα πληρώνει». Παράλληλα, αναρωτήθηκε πως – από τους 10 δήμους που γειτνιάζουν με την Πάρνηθα – επελέγη και πάλι ο δήμος Φυλής για την καύση της βιομάζας. «Δε θέλουμε άλλες παροχές, δήμαρχε. Τέσσερα χρόνια μας έχετε μπουχτίσει με παροχές. Ας αναλάβουν και άλλοι δήμοι τέτοιες δραστηριότητες» ανέφερε.

Απαντώντας, ο Χρήστος Παππούς κατηγόρησε το Γιώργο Αβράμη για λαϊκισμό, επανέλαβε ότι ο δήμος «λεφτά έχει», σημείωσε ότι ο «δήμος Διονύσου τρέχει και δε φτάνει να προλάβει τη βιομάζα της Πάρνηθας»  και υποστήριξε ότι «ο δήμος θα φύγει μπροστά γιατί έχει δήμαρχο και γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα».

 

Να σημειωθεί, ότι με βάση την πρόταση συνεργασία που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, η μελέτη του ΚΑΠΕ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκτίμηση της δυνατότητας κάλυψης των θερμικών και ηλετρικών καταναλώσεων του δήμου Φυλής (δημοτικών και μη κτιρίων), αξιολόγηση και αξιοποίηση διαθέσιμου δυναμικού βιομάζας και ηλιακής ενέργειας, σύσταση ενεργειακών κοινοτήτων, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και αιολικών σταθμών κ.α

Πηγή
Δυτική Όχθη

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!