ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τροτύλη» από τον Βαγγέλη Γκίνη στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Η λέξη «Τροτύλη» είναι μία από τις ονομασίες της χημικής ένωσης 2,4,6-τρινιτροτολουόλιο, ισχυρής εκρηκτικής ύλης, γνωστής και συντομογραφικά ως ΤΝΤ, που χρησιμοποιήθηκε και στην ΠΥΡΚΑΛ.

Έτσι, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «παρουσιάζεται στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2018, η εγκατάσταση της φωτογραφικής έκθεσης «Τροτύλη» που δημιούργησε ο Βαγγέλης Γκίνης με κεντρικό θέμα το εργοστάσιο της Πυρκάλ, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στο ανθρώπινο δυναμικό της.
Ένα πολύτιμο τεκμήριο για την πρόσφατη ιστορία του τόπου της Ελευσίνας για ένα εργοστάσιο που παραμένει ζωντανό στη μνήμη των ανθρώπων της, όπως σημειώνει ο ίδιος ο Βαγγέλης Γκίνης.
Μια πρωτοποριακή φωτογραφική έκθεση που κατ επιλογήν ξεφεύγει από το σύνηθες πλαίσιο παρουσίασης εντός ενός κλειστού εκθεσιακού χώρου και αναδεικνύει τις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες που προσφέρει το Παλαιό Ελαιουργείο. Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση του αντίστοιχου φωτογραφικού λευκώματος «Τροτύλη».
Την επιμέλεια της έκθεσης και του φωτογραφικού λευκώματος έχει η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη».
Τα εγκαίνια της έκθεσης με παράλληλη παρουσίαση του ομώνυμου λευκώματος «Τροτύλη» θα γίνουν την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20.30 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Οκτωβρίου.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
06.09 -23.09:
Δευτέρα ως Παρασκευή 19.00 -23.00, Σάββατο και Κυριακή 11.00-13.00 και 19.00 -23.00 25.09 -14.10:Τρίτη ως Παρασκευή 17.00 -21.00
Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ