ΕΛΛΑΔΑ

Τρόικα και «εθνική συναίνεση» πυροδότησαν σύγκρουση των κοινοβουλευτικών εκπρόσωπων

«vouli 8Ακούμε κάποιους να μας λένε για συναίνεση. Δεν λέτε, όμως, ότι η συναίνεση συνεπάγεται πολιτική νέας λεηλασίας και νέας διάλυσης. Και δεν μας λέτε ότι αυτά τα οποία προετοιμάζετε για το χρέος – και τα οποία βεβαίως τα έχουν εξαγγείλει από την Ευρώπη – δεν είναι τίποτα άλλο, παρά το να πληρώσουμε το χρέος πλήρως στο ακέραιο και μέχρι το τέλος και αυτό με πιστοποιητικό βιωσιμότητας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο.

«Για να περάσουμε αυτή τη μεγάλη στροφή, χρειάζεται εθνική συνεννόηση και εθνική συνεννόηση πρέπει να υπάρχει και πάνω στην τελική αξιολόγηση για το τέλος του προγράμματος. Πρέπει να έχουμε εθνική συνεννόηση πάνω στη διαπραγμάτευση για το χρέος και προφανώς πρέπει να οδηγηθούμε σε μια συναινετική εκλογή ενός Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα ενώνει τους Έλληνες»,ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, ακολουθώντας τον κ. Λαφαζάνη στο βήμα.

Επίσης είπε πως «περνάει πάνω από την επόμενη εκλογική μάχη ο στόχος που έχει τεθεί το επόμενο διάστημα για τη χώρα. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν προσκρούει στο μικροκομματικό του συμφέρον, αλλά προσκρούει στην κοινή λογική».

«Άκουσα ότι ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί και δέχεται να συναντηθεί με τον κύριο πρωθυπουργό σε μία συνάντηση στο πνεύμα αυτό το οποίο διακινείται. Δεν ξέρω αν φτάνει μέχρι την πρόταση του κ. Παπαδημούλη, να συζητήσουν όλα τα ανοιχτά θέματα, αλλά πάντως, πράγματι προσπαθεί να δώσει ένα τόνο εθνικής συναινέσεως και συνεννοήσεως. Κι εμένα μου αρέσει να μιλάμε μεταξύ μας και να υπάρχει συναίνεση και όλα πολύ ωραία. Όμως, στο «δια ταύτα», στο τέλος, πρέπει κάπου να καταλήγουμε. Η συναίνεση δεν είναι ένα είδος δημοσίων σχέσεων, δηλαδή να συναντηθούμε, για να πούμε ότι συναντηθήκαμε και τι καλοί που είμαστε που συναντηθήκαμε. Όμως, να συναντηθούμε, γιατί συναποφασίζουμε ότι θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα και μία στρατηγική», είπε με την σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Και καλώντας το ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος δήλωσε παρών επί της αρχής του νομοσχεδίου) να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, πρόσθεσε:«Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Αν ξεκινήσουμε κάποια στιγμή από τα μικρά θα φτάσουμε και στα μεγάλα».

Ακόμη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει φέρει κατάντημα και ταπείνωση στην Ελλάδα, αφού ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος εκλιπαρούν τους υπαλληλίσκους της τρόικας να έρθουν να μας κάνουν έλεγχο για αυτό το επίτευγμα της καταστροφής της χώρας κι αυτοί τους συμπεριφέρονται σαν σε αποικία. Ταυτοχρόνως, ανέφερε ότι δεν ενημερώνει κανείς – ο κ. Χαρδούβελης και πάλι δεν εμφανίστηκε στη Βουλή, είπε – πιο είναι το πρόβλημα, ποιες είναι οι διαπραγματεύσεις και ποιες οι απαιτήσεις της τρόικας. Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε στο σημείο αυτό ότι η τρόικα «ζητάει την μάνα της και τον πατέρα της», ενώ είπε πως το δημοσιονομικό κενό φτάνει τα 2 με 3 δισ., που σημαίνει – όπως εκτίμησε – «νέα μέτρα» επιπλέον αυτών που εφαρμόζονται ήδη.

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Τριαντάφυλλος (ΠΑΣΟΚ) τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί πόλωση, την κρίσιμη αυτή ώρα, χωρίς να καταθέτει καμία πρόταση και πρόσθεσε ότι όποιος αποκαλεί την χώρα του «αποικία» πρέπει να αναλαμβάνει και την ευθύνη του. Και πρόσθεσε πως δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος πια αντιλαμβάνεται πως σκιαμαχεί και σκιαγραφεί μια εικόνα επίπλαστη.

Και ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η χώρα είναι σε μια πορεία για επιστροφή στην κανονικότητα, μετά από μια επίπονη προσπάθεια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ παρομοίωσε την τωρινή συγκυρία για τη χώρα με τα τελευταία χιλιόμετρα ενός μαραθωνοδρόμου, λέγοντας πως βρίσκεται στο πιο κρίσιμο στάδιο και «αυτά τα μέτρα έχουν μεγάλη σημασία», ενώ έχει υποστεί και την κόπωση. Όπως είπε, η χώρα μπορεί να κλείσει και αυτό κεφάλαιο με ασφάλεια, ώστε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να βρεθούμε χωρίς την αυστηρή επιτροπεία και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ