ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα έσοδα Ιουλίου με τον «κόφτη» να καραδοκεί

«Τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα καταγράφηκε τον Ιούλιο, ωστόσο, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου τα έσοδα παραμένουν κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ υψηλότερα του στόχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα καθαρά έσοδα τον Ιούλιο ανήλθαν στα 4,8 δισ. ευρώ, αντί 5,3 δισ. που ήταν ο στόχος, παρουσιάζοντας απόκλιση της τάξης του 9,5%.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα της Τετάρτης, με τον αυτόματο «κόφτη» μισθών και συντάξεων να αποτελεί νόμο του κράτους, η εικόνα είναι διαφορετική.

Αν δεν γυρίσει η παρτίδα των εσόδων τούς επόμενους μήνες και οι επιδόσεις του Ιουλίου αποδειχθούν μη συγκυριακές, το καμπανάκι μπορεί σύντομα να μετουσιωθεί σε εφιάλτη.

Επί του παρόντος, το μόνο συγκυριακό στοιχείο θεωρείται η «απλοχεριά» της ΓΓΔΕ στις επιστροφές φόρων. Τον Ιούλιο έφτασαν τα 388 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 208 εκατ. ευρώ.

Οι αυξημένες επιστροφές εξηγούν την υστέρηση του Ιουλίου κατά 180 εκατ. ευρώ. Ακόμα και μετά την αφαίρεσή τους, όμως, προκύπτει απώλεια στόχου κατά 333 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ