ΤΟΠΙΚΑ

"Τσίμπησαν" φοροπαραβατές το εορταστικό τριήμερο

tameiaki mixaniΣυντονισμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα στην Αττική Σε πέντε περιπτώσεις -μεταξύ αυτών και από το Θριάσιο Πεδίο – προέκυψαν παραβάσεις της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας, μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, καθώς και στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα:

•Σε παντοπωλείο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

•Σε ψαροταβέρνα – μεζεδοπωλείο στην Ελευσίνα, διαπιστώθηκε ότι σε δέκα (10) περιπτώσεις εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας, δεν είχαν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας (988,10) ευρώ. Επιπλέον, δεν επεδείχθησαν οι Πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Για την περίπτωση αυτή συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

•Σε παντοπωλείο στην Αθήνα, βρέθηκαν να απασχολούνται δύο (2) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες Πίνακες Προσωπικού.

•Σε παντοπωλείο στην Αθήνα, βρέθηκε να απασχολείται ένας (1) εργαζόμενος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες Πίνακες Προσωπικού.

•Σε πρατήριο άρτου – ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη άδεια της αρμόδιας Αρχής. Συνελήφθη, σε μία από τις περιπτώσεις, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, γιατί διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων που επισύρει την αυτόφωρη διαδικασία

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ