ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Δεν έχουμε περιθώριο για καθυστερήσεις και λάθη

bqfxryhguh54c8b0eb28332«Θα βαδίσουμε με σταθερότητα και σιγουριά και θα κάνουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν με διάλογο, αλλά χωρίς συμβιβασμούς. Δεν θα φοβηθούμε συγκρούσεις, δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις και λάθη. Μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας έχει να αναμετρηθεί με τη σκληρή πραγματικότητα και θα είναι αδικαιολόγητη αν δεν δικαιώσει τις προσδοκίες του λαού. Η ευθύνη είναι βαριά, θα προχωρήσουμε με σχέδιο, ισχυρή βούληση και με τη δύναμη της νωπής λαϊκής εντολής» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του ομιλία στο Υπουργικό Συμβουλιο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η στόχος της κυβέρνησή του είναι να φέρει διαφορετικό ύφος και ήθος στην εξουσία. «Δεν ερχόμαστε για να καταλάβουμε δομές και να απολαύσουμε προνόμια, αλλά για να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που ασκείται η πολιτική στη χώρα, να βάλουμε τέλος στο καθεστώς ρουσφετιού και διαπλοκής, να γίνει παρελθόν το πελατειακό κράτος και το κράτος πελάτη που εξυπηρετούσε κερδοσκοπικές επιδιώξεις λίγων εις βάρος του κοινωνικού συμφέροντος».

«Η εξουσία δεν μας ανήκει, αλλά ανήκει σε εκείνους που μας την ανέθεσαν» σημείωσε και τόνισε ότι θα υπάρχει «μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας». Τόνισε, ότι «ο λαός υποφέρει και απαιτεί από εμάς σεβασμό σε κάθε ενέργεια και πράξη, να ματώσουμε για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του» ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Ως πρώτο δείγμα γραφής, ο κ. Τσίπρας ανέφερε το «μικρότερο κυβερνητικό σχήμα, με μόνο 10 υπουργεία», το οποίο όπως είπε δεν ήταν απόφαση συμβολικού χαρακτήρα, αλλά η έναρξη της μεταρρύθμισης στη Δημόσια Διοίκηση από το υψηλότερο επίπεδο. Όπως είπε, στόχος είναι ένα κράτος αποτελεσματικό, με συλλογική λειτουργία, χωρίς καπετανάτα, που θα λογοδοτεί.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ