ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΜΕΓΑΡΑ

Υγεία χωρίς διακρίσεις στη Δυτική Αττική

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου στην Ελευσίνα, η τοπική συνδιάσκεψη την παρουσίαση και υλοποίηση της δράσης «Προάσπιση Προαγωγή Υγείας Ευπαθών Ομάδων» του προγράμματος «Υγεία για Όλους».

Στη σύσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση της δράσης από τη συντονίστρια, κ. Ε. Σωτηροπούλου με έμφαση στους απόρους και ανασφάλιστους, τους τσιγγάνους και τους πρόσφυγες, τις παρεχόμενες υπηρεσίες της δράσης (κλινική παιδιατρική εξέταση, εμβολιασμοί, οδοντιατρικός έλεγχος, γυναικολογική εξέταση, παθολογικός-καρδιολογικός έλεγχος) και την αναγκαία συνεργασία στο πεδίο με την Περιφέρεια, τους Δήμους, τις σχολικές μονάδες και κοινωνικές δομές.

Στην παρέμβασή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, αναφέρθηκε στην εξαιρετική σημασία των δράσεων που αφορούν την υγεία των πιο ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων (ανασφάλιστοιάποροι, τσιγγάνοι/Ρομά, παλιννοστούντες ομογενείς, πρόσφυγες) αλλά και την ανάγκη να επιδιωχθεί από όλους τους εμπλεκόμενους (Υγειονομική Περιφέρεια, Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ, Δήμους και Περιφέρεια) μια σύμπραξη και συστηματική συνεργασία τόσο για την διάγνωση των κενών όσο και για την προώθηση ενεργειών με στόχο την κάλυψη συγκεκριμένων περιοχών ή πληθυσμιακών ομάδων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ειδικότερες λεπτομέρειες για την δράση, οι τρόποι συνεργασίες, οι περιοχές και οι πληθυσμοί προτεραιότητας με συναντίληψη για την ανάγκη συντονισμού μεταξύ των φορέων. Κατόπιν πρότασης του Δήμου Μεγάρων και σχετικής ετοιμότητάς του, προκρίθηκαν τα Μέγαρα για την έναρξη εφαρμογής της δράσης.

Η Αντιπεριφέρεια πρότεινε, επίσης, για την αρχική φάση εφαρμογής και την ένταξη της περιοχής της Νέας Ζωής Ασπροπύργου στο πλαίσιο ευρύτερης παρέμβασης δημόσιας υγείας, κοινωνι- κής στήριξης και περιβαλλοντικής υγιεινής.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ