ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την Ανάπλαση της πλατείας Ηρώων

Στην ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων του Δήμου Ελευσίνας, προχωρούν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με αντικείμενο την «Ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων του Δήμου Ελευσίνας», προϋπολογισμού 2.496.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Στόχος του έργου, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, είναι η ανάπλαση καθώς και η πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση του κέντρου της Ελευσίνας. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην αναδιαμόρφωση και ανάπλαση της πλατείας Ηρώων του Δήμου καθώς και το τελευταίο τμήμα της Ιεράς Οδού στη συμβολή της με την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου έως την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας.

Στην περιοχή μελέτης περιλαμβάνονται ο κεντρικός χώρος της πλατείας Ηρώων και τα δύο τμήματα της πεζοδρομημένης Ιεράς Οδού (πεζόδρομος Α’ και πεζόδρομος Β’). Ο πεζόδρομος Α’ είναι το τμήμα της πεζοδρομημένης Ιεράς Οδού από τη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Παγκάλου μέχρι τον περίβολο του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Ζαχαρία και τον κύριο χώρο της πλατείας. Ο πεζόδρομος Β’ είναι το τμήμα της πεζοδρομημένης Ιεράς Οδού από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Αρχαίου Ιερού της Ελευσίνας μέχρι τον κύριο χώρο της πλατείας.

Η νέα πλατεία και οι περιβάλλοντες πεζόδρομοι αντιμετωπίζονται ως ενιαίος χώρος, µε ενιαίο δάπεδο. Η παρέμβαση αφορά σε νέα διευθέτηση του χώρου, νέα δαπεδόστρωση και στοιχεία εξοπλισμού, νέα φωτιστικά και ενίσχυση της φύτευσης. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς και διαμορφώσεις πρασίνου.

Σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Ελευσίνας και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ