ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς ο Γιάννης Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Σε δηλώσεις του, ο Γιάννης Ραγκούσης εξήγησε, ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη προοδευτική παράταξη για να γίνουν οι αναγκαίες τομές, ώστε να ξεπεράσει οριστικά τη κρίση και να πάει μπροστά. «Διεκδικώ την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης.

Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να υπάρξει μια νέα προοδευτική παράταξη που θα προχωρήσει αλλαγές στο πολιτικό σύστημα» είπε μεταξύ άλλων, επαναδιατυπώνοντας την άποψή του ότι θα πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά προεδρικού συστήματος. Ο κ. Ραγκούσης τόνισε, ότι δεν επιθυμεί την νίκη εις βάρος της κ. Γεννηματά και των υπολοίπων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία, αλλά για να «αφαιρεθεί το ηθικό πλεονέκτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ηττηθεί το πολιτικό πλεονέκτημα της ΝΔ».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι ο νέος προοδευτικός πολιτικός φορέας θα πρέπει να συνεργαστεί με όλους για να λυθούν τα προβλήματα της χώρας, ωστόσο δεν έδειξε πρόθυμος για κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, παρά μόνο για την ψήφιση μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, όπως για παράδειγμα η μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις. «Όποιος με ψηφίσει θα ξέρει ότι θα δώσω τη μάχη, η προοδευτική παράταξη να είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Εάν ψηφιστεί κάποιος άλλος που προτείνει κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, να γνωρίζουμε ότι αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι ο Τσίπρας» τόνισε για το δίλημμα των συνεργασιών.

Τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης νέου ενιαίου φορέα, δήλωσε ότι υπό προϋποθέσεις είναι εφικτή η διεξαγωγή και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που δεν εκλεγεί θα παραμείνει ενεργός για να συμβάλλει στην επίτευξη του εγχειρήματος, ενώ, απαντώντας στην κριτική ότι όλα γίνονται για να εκλεγεί ο ίδιος και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές, είπε ότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο για τη χώρα.

Τέλος σημείωσε, ότι είναι πολύ θετική ενδεχόμενη συμμετοχή του Ποταμιού, καλώντας όσους έχουν διαφωνίες να συνδράμουν κι αυτοί στη διαμόρφωση της νέας προοδευτικής παράταξης.

Υπενθυμίζεται ότι Στ. Θεοδωράκης, πιθανολογείται ότι θα είναι επίσης διεκδικητής της αρχηγίας του νέου κόμματος, όπως και ο Γ. Καμίνης που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις αρχές Αυγούστου.

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδηλωθούν οι προθέσεις και των υπόλοιπων ενδιαφερομένων, καθώς έχουν ακουστεί ως πιθανοί υποψήφιοι οι Γιάννης Μανιάτης και Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος Γερουλάνος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι τελικά, δεν θα μπει στη διαδικασία διεκδίκησης της ηγεσίας της ΔΗΣΥ, ενώ δεν αποκλείεται στην τελική ευθεία των διεργασιών να προκύψει και κάποια υποψηφιότητα-έκπληξη είτε από τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις που συναπαρτίζουν τη ΔΗΣΥ είτε ως αποτέλεσμα περαιτέρω διεργασιών στον ευρύτερο κεντρώο χώρο.

Η βασική επιδίωξη της Χαριλάου Τρικούπη είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου επικεφαλής να πραγματοποιηθούν περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ