ΤΟΠΙΚΑ

Υπο νέο πρίσμα η αναβάθμιση γηπέδων της Δυτικής Αττικής

eleusina stadioΗ αναγκαιότητα αναμόρφωσης των κριτηρίων της Περιφέρειας Αττικής για την επιλογή χρηματοδότησης για δημιουργία αθλητικών υποδομών διατυπώθηκε από όλες τις πλευρές στην πρώτη συνάντηση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα. Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της Π.Ε. Δυτικής Αττικής οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν την «κραυγαλέα», όπως τη χαρακτήρισαν, υποβάθμιση με ευθύνη της Πολιτείας και σε αυτόν τον τομέα της Δυτικής Αττικής, αναφέρθηκαν στις μεγάλες ελλείψεις και τα προβλήματα των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και την εντυπωσιακά μαζική συμμετοχή, κυρίως νέων, σε ομάδες, αθλητικούς συλλόγους και προγράμματα άθλησης, συζήτησαν τις λύσεις και συμφώνησαν στις προτεραιότητες. Μετά από πολύωρη συζήτηση κατέληξαν στην κλιμάκωση παρόμοιων συσκέψεων, με τελικό στόχο μια συνάντηση-σύσκεψη εκπροσώπων όλων των ομάδων, φορέων, άθλησης της Δυτικής Αττικής.

Γιάννης Βασιλείου: Σχεδιασμός και συνεργασία για την αποτύπωση των αιτημάτων και των αναγκών

«Με αυτήν τη συνάντηση ανοίγουμε τη συζήτηση για τις αθλητικές υποδομές σε όλη τη Δυτική Αττική, τόνισε ο κ. Γιάννης Βασιλείου, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και πρόσθεσε, «θα συνεχίσουμε με σχέδιο, προγραμματισμένα, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση για την αποτύπωση των αιτημάτων, των αναγκών και θα προχωρήσουμε στην αναγκαία αναμόρφωση του προϋπολογισμού».

Επιλογές για αθλητικές υποδομές όχι μόνο με πληθυσμιακά κριτήρια

Ο κ. Σπύρος Πάντζας, αρμόδιος από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής, έθεσε το πλαίσιο, τις προτεραιότητες και το νέο πρίσμα κάτω από το οποίο η Περιφέρεια Αττικής θα ανατρέψει την παλιά «πελατειακή» αντίληψη για τον προγραμματισμό και τις επιλογές για την προώθηση των κονδυλίων για αθλητικές εγκαταστάσεις, χωρίς να παίρνονται υπόψιν μόνο πληθυσμιακά κριτήρια. Ο κ. Τζούλιος Συνοδινός από τη «Δύναμη Ζωής» ανέλυσε τη φιλοσοφία, τη νέα αντίληψη, αλλά και το συγκεκριμένο σχέδιο που θα φέρει η Παράταξη στη Διοίκηση της Περιφέρειας σε αυτόν τον τομέα. Όλοι οι συμμετέχοντες καθοριστικά συνέβαλαν στη αποτύπωση της σημερινής κατάστασης, αλλά και στις κατευθύνσεις που θεωρούν πως πρέπει να έχουν οι μελλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης Περιφερειακός Σύμβουλος, η κα Μαρία Βασιλείου, πρόεδρος του ΠΑΚΠΑ του Δήμου Ελευσίνας, ο κ. Παναγιώτης Λινάρδος, αντιδήμαρχος υπεύθυνος Τεχνικών υπηρεσιών, ο κ. Αθανάσιος Κριεκούκης, Αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΑ και μέλος διοικήσεων αθλητικών φορέων της περιοχής, ο κ. Σπύρος Τσούτσουρας, τεχνικός σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού και ο κ. Συμεών Αναστασιάδης υπάλληλος της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Άμεση ανάγκη αλλαγής του τάπητα στο «Γεώργιος Ρουμελιώτης»

Όλοι οι συμμετέχοντες καθοριστικά συνέβαλαν στη αποτύπωση της σημερινής κατάστασης, αλλά και στις κατευθύνσεις που θεωρούν πως πρέπει να έχουν οι μελλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης Περιφερειακός Σύμβουλος, η κα Μαρία Βασιλείου, πρόεδρος του ΠΑΚΠΑ του Δήμου Ελευσίνας, ο κ. Παναγιώ της Λινάρδος, αντιδήμαρχος υπεύθυνος Τεχνικών υπηρεσιών, ο κ. Αθανάσιος Κριεκούκης, Αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΑ και μέλος διοικήσεων αθλητικών φορέων της περιοχής, ο κ. Σπύρος Τσούτσουρας, τεχνικός σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού και ο κ. Συμεών Αναστασιάδης υπάλληλος της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφ. Ενότητας Δυτικής Αττικής. Σημειώνουμε εδώ ότι η πρόταση του δήμου Ελευσίνας είναι ιδιαιτέρως εύστοχη καθώς πέραν των – σύγχρονων υποδομών που μελλοντικά μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή των Αντλιοστασίων , ( έχει ήδη μελετηθεί η αλλαγή της χρήσης <<αθλητισμός >> στην περιοχή Χάβωσι στα πρώην Αντλιοστάσια του Δήμου Ελευσίνας σε <<αστικό πράσινο – ελεύθεροι χώροι>>) πολύ σοβαρά θα πρέπει να εξετασθεί και η ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου Ελευσίνας στη θέση Αλώνια (βρίσκεται εδώ και χρόνια στα μπετά), το οποίο είναι ολυμπιακών διαστάσεων .

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ