ΕΛΛΑΔΑ

«Φακελώνουν» τους πάντες μέσω του πλαστικού χρήματος

625_627FB756-C47F-6F84-7FE8-FC15538EEFFA

Στο «φακέλωμα» όλων των εισοδημάτων προχωρά μεθοδικά ο κυβερνητικός συνασπισμός, με την υποχρεωτική χρήση από το 2016 του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές.

Μάλιστα υποχρεώνουν ακόμη και τους συνταξιούχους να βάλουν στη ζωή τους τις αγορές μέσω καρτών, αφού σε διαφορετική περίπτωση «απειλούνται» ότι θα χάσουν το αφορολόγητο όριο που θα δικαιούνται κατά την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.

Έτσι, οι αγορές καταναλωτικών ή μη αγαθών, οι πληρωμές για φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ενοίκια, ιατρικά έξοδα, νοσήλια, βοηθητικό προσωπικό, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και οποιαδήποτε αγορά κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να γίνονται με «πλαστικό χρήμα».

Η ρύθμιση μάλιστα που προωθείται δεν αποκλείεται να

προβλέπει τη θέσπιση κλίμακας με διαφορετικά ποσοστά δαπανών, ανά εισοδηματική κατηγορία, που θα πρέπει να γίνονται με χρήση κάρτας καθιστώντας έτσι ακόμη δυσκολότερο το «χτίσιμο» του αφορολογήτου.

Με βάση το σχέδιο που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν στο σύστημα Taxisnet τον λογαριασμό που θα χρησιμοποιούν για την εξόφληση των δαπανών τους.

Οι Τράπεζες, από την πλευρά τους, θα εκδίδουν βεβαίωσεις με αναλυτικά στοιχεία για το κάθε είδος δαπάνης που πληρώθηκε με την κάρτα.

Τα στοιχεία αυτά θα αποστέλλονται απευθείας στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και μία αναλυτική βεβαίωση στον υπόχρεο φορολογούμενο. Από την υποχρέωση να πληρώνουν με «πλαστικό χρήμα» τις δαπάνες που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο αναμένεται να εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι ακριτικών περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στα μηχανήματα POS.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ