ΤΟΠΙΚΑ

«Φιλί ζωής» δίνει ο Δήμος Ιλίου στο πάρκο Τρίτση

Σε μια δυναμική και άμεση παρέμβαση στο πάρκο Τρίτση προχωρά ο δήμος Ιλίου, δίνοντας παράλληλα ένα ηχηρό, διπλό μήνυμα: προς το υπουργείο, το οποίο καθυστερεί να δώσει λύση αλλά και προς κάθε κατεύθυνση, για το ρόλο και τις δυνατότητες της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα Πέμπτη, οι υπηρεσίες του δήμου επιχειρούν στο χώρο, αποψιλώνοντας τα ξερά χόρτα, επισκευάζοντας τις αντλίες νερού, τη γεώτρηση και τις εγκαταστάσεις, γεμίζοντας με υδροφόρες νερό τις λίμνες του πάρκου, του οποίου η πανίδα και η χλωρίδα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, «ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας, ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας φύσης στην Αττική και ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά πάρκα αυτή τη στιγμή απειλείται. Τα τρία οικοσυστήματα, το δάσος, οι λίμνες, η πλούσια πανίδα και χλωρίδα του Πάρκου κινδυνεύουν με αφανισμό. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μας ξεπερνάει. Για το λόγο αυτό, παρακάμπτοντας τα γραφειοκρατικά και νομικά εμπόδια, αποφασίσαμε να του δώσουμε, για άλλη μια φορά, το φιλί της ζωής».

Ο κ. Ζενέτος απηύθυνε έκκληση στους γειτονικούς δήμους να συνδράμουν στην προσπάθεια με υδροφόρα οχήματα και τους περιβαλλοντικούς συλλόγους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, προκειμένου να αποφευχθεί η μεγαλύτερη καταστροφή του Πάρκου.

«Είναι στιγμή να αποδείξουμε όλοι, στην πράξη, ότι αγαπάμε το Πάρκο, αναπνέουμε και ζούμε γι’ αυτό. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει, ακριβώς εκεί που η Κεντρική Διοίκηση καθυστερεί και κωλυσιεργεί με διαδικασίες και γραφειοκρατία. Το έχουμε αποδείξει και δίνουμε εξετάσεις καθημερινά σε αυτό. Τι θα μπορέσει να κάνει το Υπουργείο όταν το Πάρκο θα έχει ξεραθεί, οι λίμνες θα έχουν αποστραγγισθεί και δεν θα υπάρχει πια η σπάνια και πλούσια πανίδα που ζει σε αυτό; Πως σκοπεύει να επαναφέρει το Πάρκο, όταν δεν θα υπάρχει πια;» κατέληξε.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ