ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

«Φιλόδημος 2»: οι βασικοί άξονες χρηματοδότησης του Δήμου Ελευσίνας

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε τρεις προσκλήσεις για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης από τους ΟΤΑ Α’ βαθμού της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Η Πρόσκληση 1, με αριθμό πρωτοκόλλου 5132/23.2.2018, αφορά στη χρηματοδότηση των Δήμων για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, με σκοπό την ενδυνάμωση των τεχνικών υποδομών και κατ’ ακολουθία των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 60 εκ. ευρώ και το ανώτερο όριο χρηματοδότησης για τον Δήμο Ελευσίνας, με βάση την πρόσκληση, καθορίζεται στις 120.000 ευρώ. Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2018, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των Δήμων.
Επιλέξιμες δαπάνες είναι:
– Η αγορά νέων μηχανημάτων έργου
– Η αγορά μεταχειρισμένων μηχανημάτων έργου
– Η αγορά συνοδευτικού εξοπλισμού.
Η Πρόσκληση 2, με αριθμό πρωτοκόλλου 5133/23.2.2018, αφορά στη χρηματοδότηση των Δήμων για την επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αυλειων χώρων καθώς και κάθε άλλη συναφή δράση, που στόχο έχει τη βελτίωση των υποδομών της Α/βαθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 50 εκ. ευρώ και το ανώτερο όριο χρηματοδότησης για τον Δήμο μας, με βάση την πρόσκληση, καθορίζεται στις 185.700 ευρώ. Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των Δήμων.
Επιλέξιμες δαπάνες είναι:
– Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αυλειων χώρων.
– Συναφείς δράσεις, όπως κατασκευή ραμπών πρόσβασης ΑΜΕΑ, κ.α.
– Παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ασφάλειας μαθητών, κ.λπ.
Η Πρόσκληση 3, με αριθμό πρωτοκόλλου 7244/13.3.2018, αφορά στη χρηματοδότηση των Δήμων για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού των παιδικών χαρών με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανήλικων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 70 εκ. ευρώ και το ανώτερο όριο χρηματοδότησης για τον Δήμο μας, με βάση την πρόσκληση, καθορίζεται στις 207.000 ευρώ. Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των Δήμων.
Επιλέξιμες δαπάνες είναι:
– Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού των παιδικών χαρών.
– Κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση ασφαλούς δαπέδου των παιδικών χαρών.
– Κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου και επαρκούς φωτισμού.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Μαρτίου 2018 μετά από σχετική εισήγησή μου για την Πρόσκληση 1 με τίτλο: «Προμήθεια μηχανημάτων έργου ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού Δήμου Ελευσίνας» αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος» με τίτλο: «Προμήθεια μηχανημάτων έργου ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού Δήμου Ελευσίνας» και χρηματοδότηση με το ανώτατο ποσό των 120.000,00 ευρώ για την προμήθεια δύο (2) καινούργιων αυτοκινούμενων αναρροφητικών σαρώθρων (τύπου “compact”) με κάδο σαρωμάτων γεωμετρικής χωρητικότητας 1000-1500 lit (±10%).
2. Αποδοχή των όρων πρόσκλησης µε Αρ. Πρωτ. 5132/23-2-2018 του ΥΠΕΣ.
3. Στην περίπτωση που το ποσό χρηματοδότησης από το πρόγραμμα δεν επαρκεί για την προμήθεια του επιθυμητού μηχανήματος έργου ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού εξ’ ολοκλήρου, την κάλυψη με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της οικονομικής διαφοράς που προκύπτει.
4. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υποβολή της αίτησης
Στην ίδια συνεδρίαση για την Πρόσκληση 2, με τίτλο «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αυλειων χώρων και λοιπές δράσεις», αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
1. Υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλο: «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αυλειων χώρων και λοιπές δράσεις Δήμου Ελευσίνας» και χρηματοδότηση με το ανώτατο ποσό των 187.500 €.
2. Αποδοχή των όρων πρόσκλησης µε Αρ. Πρωτ. 5133/23-2-2018 του ΥΠΕΣ.
3. Στην περίπτωση που το ποσό χρηματοδότησης από το πρόγραμμα δεν επαρκεί για την προμήθεια του επιθυμητού μηχανήματος έργου ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού εξ’ ολοκλήρου, την κάλυψη με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της οικονομικής διαφοράς που προκύπτει.
4. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υποβολή της αίτησης
Τέλος, σε ό,τι αφορά στην Πρόσκληση 3, με τίτλο «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών», σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρξει σχετική εισήγηση με σκοπό την υποβολή αίτησης για χρηματοδότηση στο ανωτέρω πρόγραμμα.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ